نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 209161
تاملی بر استاد سالاری وزیر علوم
بخش تعاملی الف - محمد حسنی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : جمعه ۲۹ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۰۷
جناب آقای دکتر فرجی دانا وزیر محترم علوم که سال ها سکاندار دانشگاه تهران نیز بوده اند در نشست هم اندیشی دانشگاه تهران به تازگی به آن مضمون فرموده اند:

"در دانشگاه هیچ چیز بالاتر از تایید استاد وجود ندارد، به واسطه تایید استاد است که دانشجو دکترا می گیرد و با نمره استاد است که دانشجو درس می گذراند"

و لینک فرمایشات ایشان: http://www.mehrnews.com/detail/News/۲۱۹۸۵۶۴

قشر عظیمی از شهروندان جامعه امروز ما را دانشجویان و یا فارغ التحصیلان دانشگاه تشکیل می دهند و این قشر بهترین و شادابترین برهه های زندگی خود را در دانشگاه سپری کرده اند. همه ما ساعت ها از وقت خود را صرف شنیدن فرمایشات اساتید خود کرده ایم و به آنها به عنوان پیشکسوتان احترام می گذاریم. اما پرسش اینجاست که دانشگاه باید حق سالار باشد و یا استاد سالار؟

آیا ما تاکنون حق و ناحق شدن امور را در دانشگاه توسط اساتید ندیده ایم؟ آیا همیشه نمره دهی اساتید و ارزیابی های آنان عادلانه بوده است؟ آیا اساتیدی وجود ندارند که حوصله تدریس و یا حوصله تصحیح اوراق را ندارند؟ آیا در بین بعضی اساتید ما بدرفتاری با دانشجویان دیده نمی شود؟ آیا همه اساتید ما وقت لازم و احترام لازم را برای دانشجویان می گذارند؟ آیا هیچکدام از اساتید ما از سندروم های روانی رنج نمی برند؟ آیا اساتید ما حاضرند که یک همکار به روز تازه فارغ التحصیل شده کنارشان استاد شود و یا بر همیشه فریاد برتری تجربه بر توانمندی سر می دهند؟

به واقع دکتری دانشگاه ما را اساتید دانشگاه های خودمان می دهند و یا داوران خارجی مجلات ISI؟ دکتری دانشجویان ما را اساتید ما می دهند و یا سعی و تلاش و خون دل خوردن دانشجویان دکتری که فقط از استادشان می شنوند که باید مقاله قبول شود؟ چند نفر از اساتید دانشگاه های ما اصلا وقت دارند که تز دانشجویان دکتری را بخوانند؟ در دانشگاه های ما اساتید باسواد موفق ترند و یا اساتیدی که هیچ سوادی ندارند ولی پدر دانشجو را در می آورند؟

تصور نگارنده این است که استاد سالاری از زمانی که ارسطو تفکرات استادش افلاطون را نقض کرد، منسوخ شده بود. لیکن منافع سکانداران سن و سال دار وزارت علوم اقتضا می کند همچنان بر طبل باطل استادسالاری بکوبند و با انتصاب اساتید بالای ۷۰ سال به عنوان سرپرست دانشگاه ها ( بخوانید دانشگاه علم و صنعت) به قول خودشان خون تازه را در رگ های دانشگاه جریان سازند.
 
کلمات کلیدی : محمد حسنی
 
محسن
۱۳۹۲-۰۹-۲۹ ۱۶:۳۵:۵۴
دانشگاه باید حق سالار باشد و یا استاد سالار؟ استاد سالار باشد تا حق تضییع نشود.
اینکه کسی در طول تحصیل در گذراندن برخی دروس توفیق نداشت یا بدلایلی از یکی از اساتید رنجید نباید که یک موضوع مسلم دانشگاهی را نقد سطحی نماید. در دانشگاه استاد سالار اعتراض دانشجو (مثلا در نمره درس)
توسط اساتید دیگر که می تواند از دانشگاه های دیگر باشند بررسی می شود. در دانشگاه استاد سالار، نقد علمی نظر اساتید توسط دانشجویان تسهیل شده است. سن و سال افراد ربطی به موضوع دانشگاه استاد سالار ندارد. (1854597) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۰۸:۴۳:۴۹
دانشجو سالاری در دانشگاه های یعنی نمره. امروز هم که دانشجویان فقط دنبال نمره گرفتن هستند نه درس خواندن و چیز یادگرفتن. (1865219) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۳:۵۶:۴۵
امیدوارم نگاه های سطحی برداشته بشه و مشخص بشه که دانشگاه هست که مبدا همه ی تحولاته
تحولات اجتماعی ناشی از تحول قشر محصل و مدرس جامعه هست و بس
میتونید یه نگاه کوتاه به روند تغییرات اجتماعی بندازید و اینومشاهده کنید.
در مورد انتخاب رئیس دانشگاه ها، توجه به این نکته مهمه که رئیس و مسئولین داشنگاه، دانشگاه رو محیط کار نبینند و انومحیط زندگی خودشون بدونند و مدیریتش کنند،
دانشگاه های بزرگ دنیا روئسایی دارند که شاید بیشتر از 30 سال رئیس بودند و دانشگاه واقعا هر روز داره پیشرفت میکنه (2232200) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.