نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 207995
تفاوت نذری دادن و قربانی کردن، در اسلام و ایران باستان
بخش تعاملی الف - حیدر ولی زاده‎
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۳۲
تقریباً می توان گفت از دیر باز، نذری دادن برای امری مهم در فرهنگ ملل مختلف وجود داشته است یونانی ها، مصری های و... برای فرار از خشم خدایان و به عبارتی به دست آوردن دل آن ها، آرامش خودشان یا روح شخصی دیگر و یا بدست آوردن خواسته ای، موجود زنده ای را از جان انسان گرفته تا .... برای خدایان به عنوان قربانی و نذری پیشکش می کردند تا این چنین به خواسته ی خود برسند.

در ایران باستان نیز وضع چنین بود و در بسیاری از موارد نه حیوانات بلکه انسان ها به عنوان قربانی و نذری برای رسیدن بزرگی به خواسته خود استفاده می شدند، موارد این چنینی در آن ایام فراوان بود و بارها در کتب معتبر تاریخی از جمله تاریخ تمدن ویل دورانت، تاریخ هرودوت و... به آن ها اشاره شده است و تنها چیزی که در آن زمان اهمیت نداشت جان انسان ها در برابر حفظ شاه یا شاهزاده ای بود.

نمونه ها بسیار است ولی برای اختصار یک نمونه کوچک از کتاب تاریخ هرودوت (پدر تاریخ) را برایتان عیناً نقل می کنم، تا اوج خشونت را به عنوان یک امر عادی در آن زمان برایمان آشکار شود، زمان لشکر کشی هزاران نفری خشیارشاه به یونان به منظور فتح آن «وقتي سپاهيان خشايارشاه به رود ستريمون و شهر اُيِن رسيد، مغ ها براي رود ستريمون اسب هاي سفيد قرباني كردند. پل هايي براي عبور از اين رود تهيه شده بود و وقتي كه پارسي ها از پل گذشته دانستند كه اين محل ۹راهه نام دارد، ۹ نفر از جوانان و ۹ نفر از دوشيزگان محل را زنده به گور كردند. اين عادت پارسي ها بود. چنان كه شنيدم، آمس تريس زن خشيارشاه، چون به كهولت رسيد، امر كرد ۱۴ طفل پارسي را از خانواده هاي نجيب زنده به گور كنند، تا سپاسگزاري نسبت به خداوندي كه زير زمين است كرده باشد. »

بعد از ظهور اسلام سنت نذر دادن و قربانی کردن نیز همانند سنت های بسیاری دیگر ادامه یافت ولی در قالب معتدل تر و انسانی تر و غیر وحشیانه و در خشن ترین حالت از نظر منورالفکران گوسفندان قربانی شدند، و در این زمینه با استناد به این امر در عید قربان شاهد بودیم که عده ای ملی گرای باستان دوست این را از خصوصیات خشن اسلام بدون توجه به پیشینه وحشیانه و غیر انسانی آن در ایران باستان و متعادل کردن آن توسط اسلام مطرح کردند، شاید اگر اسلام نبود هنوز ما برای شاه ها قربانی می دادیم و این اسلام بود که با منسوخ و متعادل کردن بسیاری از رسومات جاهلی کرامات انسانی را برپا داشت و قیاس اسلام با جنایت دوران جاهلیت در کشورها و ملل متفاوت دور از انصاف است.
 
کلمات کلیدی : حیدر ولی زاده‎
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۱ ۰۹:۵۴:۰۴
استناد به نوشته های هرودوت برای کوبیدن تمدن ایرانی کار درستی نیست. (1837400) (alef-6)
 
اکبر
۱۳۹۲-۰۹-۲۲ ۰۱:۰۶:۳۰
کدوم تمدن؟ دوتا کاخ؟ علم چی داشتیم؟صنعت چی داشتیم؟ (1838825) (alef-6)
 
مینا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۰۸ ۱۳:۴۰:۲۸
شما دوست عزیز کتاب 2قرن سکوت زرین کوب را بخوان تا بدانی چه داشتیم و چه نداشتیم (4037225) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۰۹-۲۱ ۱۷:۰۶:۴۹
"بدون توجه به پیشینه وحشیانه و غیر انسانی آن در ایران باستان "

از نوشتن این مطلب چه چیزی عایدت شد؟
راضی شدی که حالا که تمام دنیا از آمریکایی و اروپایی، ایرانی را وحشی و غیر انسان می خوانند تو هم به عنوان یک ایرانی تایید کردی که ما این چنین هستیم؟ آرام شدی؟

به ما ایرانی ها میگویید وحشی و غیر انسان، و ما هیچ کاری نمی توانیم بکنیم...
دوران شماست و ایام به کامتان، تا بتازید بر ما که گناهمان انسانیت بیش از حد بود. پرستش خدای واحد بود، اندیشه و گفتار و کردار نیک بود.

شما سانسورچی محترم هم سانسور بفرمایید تا ثابت کنید که این چنین است. (1838107) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۱ ۱۷:۵۲:۱۳
هرودوت تاریخ نگاری بود که به دلیل دشمنی اش با ایران، نوشته هایش منبع درستی برای داوری در مورد تاریخ پر شکوه ایران نیست. شما،کمی به خودتان زحمت بدهید و به گزنفون و دو تاریخ نگار دیگر کهدشیفته ی تمدن و فرهنگ پارسیان بودند و همچنین کتاب های زیادی که استادان و خاور شناسان نوشته اند ،مراجعه کنید. در هیچ دوره ای، چه پیش از زرتشت و چه پس از ان شما هرگز منبعی را نمی یابید که ایرانی ها،انسان را قربانی کرده باشند. شما تعصبات دینی را وارد مقوله ی تمدن و فرهنگ سرزمینی که جهان در برابر فرهنگ و هوش والایش کرنش می کند و نوشته و فرمان کوروش، در زمان ی که عرب ها دختر های خود را زنده به گور می کردند و کوچکترین بویی از فرهنگ پیشرفته نداشتند و هیچ سازه ی با شکوه و معماری و.و.و. نداشتند،دست به دست می گرد د. شما در هیچ سنگ نوشته و نقاشی قربانی کردن انسانی را نمی بینید. بدبختانه،افرادی مانند شما، نمی فهمند که شما دینت را داشته باش ولی سرزمینت و تاریخت ایران است و اگر احساس می کنید در جای بهتری می توانید احساس بهتری داشته باشید? و متمدن تر باشید،بروید و در عربستان و کویت و امارات زندگی کنید، کسی شما را مجبور نکرده که در ایران باشید. پندار نیک، گفتار نیک،کردار نیک، جناب نویسنده، همهدی دین ها در همیندسه جمله ی گهر بار گفته شده. (1838167) (alef-1)
 
من
۱۳۹۲-۰۹-۲۲ ۰۱:۰۵:۰۸
تو تاریخ تمدن ویل دورانت هم چیز برجسته ای از خشیارشاه یا بقیه دیده نمیشه (1838824) (alef-6)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.