۸۰ درصد از سارقینی که وارد زندانها میشوند اعتیاد دارند.
به گزارش ایسنا، اصغر جهانگیر، رییس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کل کشور در حاشیه بازدید آیتالله آملی لاریجانی و دیگر مسوولان عالی قضایی از زندان تهران بزرگ در اولین روز از سفر استانی به استان تهران به بیان گزارش عملکردی از زندانهای تهران پرداخت و گفت: در حال حاضر ۳۲ هزار و ۲۷۷ زندانی در تهران داریم و طبق آمارهایی که وجود دارد مواد مخدر، سرقت و جرایم علیه اشخاص سه جرم اول استان تهران محسوب میشود. از مجموعه زندانهای استان تهران ۱۴ هزار نفر محکومان مواد مخدر، ۹۵۰۰ نفر سارق و ۲۴۰۰ نفر دارای جرایم علیه اشخاص هستند.
او ادامه داد: از تعداد کل زندانیان استان تهران ۲۰۲۹۷ نفر محکوم و ۱۰۸۰۲ نفر متهم هستند. از این تعداد متهمان دارای قرار دیهای ۱۷۹۸ نفر و میزان اعزام به مراجع قضایی روزانه بین ۲۰۰ تا ۲۳۰ مورد است.
رییس سازمان زندانها خاطرنشان کرد: عملیات ساخت زندان تهران بزرگ در سال ۱۳۸۰ آغاز شد و این زندان در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار ساخته شده که در سال ۹۱، ۵۰ درصد آن به بهرهبرداری رسیده است.
جهانگیر خاطرنشان کرد: زندان شماره یک ندامتگاه تهران بزرگ دارای دو هزار نفر ظرفیت است که هماکنون ۲۸۰۰ نفر سارق در آن نگهداری میشود. زندان شماره دو این ندامتگاه نیز دارای ۵۰۰ نفر ظرفیت است اما بیش از یکهزار نفر محکومان کلاهبرداری در آن نگهداری میشوند. زندان شماره سه نیز به قرنطینه اختصاص دارد که ظرفیت آن ۵۰۰ نفر است اما بیش از ۱۷۰۰ نفر موجودی دارد.
وی ادامه داد: در زندان شماره چهار نیز با دو هزار نفر ظرفیت در حال حاضر ۳۳۰۰ نفر محکومان مرتبط با جرایم سرقت نگهداری میشوند. کل سارقان زندان تهران بزرگ هشت هزار نفر هستند که سه هزار نفر از آنان سنشان کمتر از ۳۰ سال است و اکثراً نیز سارقان خرد هستند. از مجموعه هشت هزار زندانی مرتبط با سرقت ۴۹۰۰ نفر محکوم و ۳۱۰۰ نفر نیز متهم هستند.
او خاطرنشان کرد: ۲۱۲ نفر زندانی بازداشت موقت در تهران وجود دارند که میانگین ماندگاری آنان در زندان بالای ۳۴۰ روز است. همچنین ۲۸۰۰ نفر زندانی وثیقهای وجود دارند که میانگین ماندگاری آنها نیز ۱۸۹ روز است.
رییس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کل کشور پرسنل زندانهای استان تهران را ۲۷۱۳ نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد ۴۹۲ نفر در زندان تهران بزرگ مشغول هستند و تقریباً ۱۲۰۰ پست خالی معادل ۳۰ درصد پستها در این زندان بلاتصدی است.
جهانگیر با اشاره به اقدامات بهداشتی و درمانی در سطح زندانهای استان تهران در سال ۹۴ اظهار کرد: بیش از ۴۰ هزار بسته بهداشتی در زندانهای استان تهران در سال گذشته توزیع کردیم و بیش از ۱۴۰ هزار نفر از زندانیان نیز مورد واکسیناسیون قرار گرفتند.
وی گفت: همچنین بیش از ۶۰ هزار پرونده بهداشتی در سال گذشته برای زندانیان تشکیل شده است و ۲۳ هزار مورد بیماریابی در مرحله قرنطینه در سال گذشته داشتیم. تعداد ویزیتهای انجام شده در سال گذشته توسط پزشک عمومی ۲۳۰ هزار مورد بوده است.
رییس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کل کشور خاطرنشان کرد: در سال ۹۴، ۲۷۰۶ مورد خودزنی یا دیگرزنی در زندانهای استان تهران داشتهایم که از این تعداد ۱۷۰۶ در بهداری داخل زندان و یا بیمارستانهای خارج از زندانها تحت نظر قرار گرفتهاند. ما تلاش داشتهایم که این آمار کم شود اما به دلیل ازدحام جمعیت در زندانها این کار قدری مشکل است.
او گفت: ۲۳۰ هزار مورد نسخه دارویی در سال ۹۴ برای زندانیان استان تهران صورت گرفته است و در سال قبل ۲۰۹ نفر فوتی در سطح استان تهران وجود داشت که ۵۷ نفر در داخل بند، ۴۸ نفر بهداری زندان، ۴ نفر در مسیر اعزام به بیمارستان و ۱۲۰ نفر در خارج از زندان و در بیمارستانها فوت کردهاند.
جهانگیر ادامه داد: ۸۰ درصد سارقانی که وارد زندان میشوند اعتیاد دارند و یکی از علل آمار فوتی در زندانها اعتیاد است که البته در سال گذشته در سطح زندانهای استان تهران سه هزار و ۵۲۸ مورد درمان با متادون و ۲۹۸۲ مورد نیز ترک اعتیاد داشتهایم.
وی گفت: ۴۶ زندانی مبتلا به سل و ۴۷۵ مورد زندانی مبتلا به هپاتیت در زندانهای استان تهران شناسایی شدهاند و ۱۷۵ مورد ابتلا به اچآیوی مثبت در سال گذشته نیز مورد شناسایی قرار گرفتهاند که از این تعداد ۷۳ مورد مربوط به زندان تهران بزرگ است.