نظر منتشر شده
۱۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 490603
توضیحات وزارت نفت درباره ابهام‌های قرارداد نفتی با توتال فرانسه
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۵۰

به گزارش الف ، بدنبال طرح برخی موضوعات از سوی برخی چهره‌ها و صاحبان تریبون درباره امضای قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با کنسرسیومی متشکل از شرکت‌های توتال فرانسه، CNPCI چین و پتروپارس  اداره کل روابط عمومی وزارت نفت توضیحاتی با هدف تنویر افکار عمومی ارائه کرد.

اطلاعیه اداره کل روابط عمومی وزارت نفت به شرح زیر است:

• موضوع سهم طرفین قرارداد از جمله مسائلی است که بدون اطلاع کافی نسبت به آن اظهار نظر شده و بعضا ارقامی ذکر شده که به هیچ وجه صحت ندارد. طرف قرارداد شرکت ملی نفت ایران، کنسرسیومی متشکل از شرکت توتال فرانسه، سی‌ان‌پی‌سی چین و پتروپارس ایران است به نحوی که سهم شرکت توتال ۵۰.۱ درصد، شرکت ملی نفت چین ۳۰ درصد و شرکت پتروپارس ۱۹.۹ درصد درنظر گرفته شده و هر شرکت متناسب با سهمی که دارد، موظف به تامین سرمایه است. بنابراین روشن است که بیش از ۵۰ درصد آورده سرمایه مورد نیاز برای اجرای این قرارداد باید از سوی شرکت فرانسوی توتال تامین شود. پرداخت و تسویه سرمایه آورده پیمانکاران نیز تنها پس از آغاز تولید از میدان و از محل بخشی از تولیدات آن و در یک دوره ۱۰ ساله صورت خواهد پذیرفت. با توجه به این‌که مجموع عواید کنسرسیوم از محل سرمایه‌گذاری در حدود ۱۵ درصد در طول زمان اجرای قرارداد در نظر گرفته شده بنابراین از ۸۴ میلیارد دلار درآمد پیش‌بینی شده اولیه برای میدان، حدود ۱۲ میلیارد دلار به کنسرسیوم تعلق می‌گیرد.

• ابهام دومی که درباره قرارداد نفتی اخیر مطرح شده، چرایی استفاده از شرکت‌های خارجی برای اجرای این طرح توسعه‌ای است. مهندسان، متخصصان و کارشناسان حوزه انرژی بر این واقعیت واقفند که شرکت‌های توانمند داخلی فعال در حوزه صنعت نفت به رغم قابلیت‌های فراوان، از فناوری لازم برای احداث سکوی فشارافزای گاز در دریا برخوردار نیستند و این در حالی‌ است که با توجه به افت تولید گاز در میدان پارس‌جنوبی طی سال‌های آینده، صنعت نفت به این فناوری نیاز مبرم دارد. همچنین اجرای این قرارداد، فرصت مغتنمی را برای انتقال دانش و فناوری به شرکت ایرانی پتروپارس به عنوان یکی از اعضای کنسرسیوم پدید آورده است. همچنین افزون بر فقدان فناوری مورد نیاز، کمبود منابع مالی نیز ایجاب می‌کرد قرارداد با کنسرسیومی به رهبری شرکتی بین‌المللی منعقد شود. اجرای این قرارداد به بیش از چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار سرمایه نیاز دارد و منابع داخلی کشور پاسخگوی تامین این میزان اعتبار نیست.

• با توجه به ورود کشور به دوران پسابرجام و توسعه همکاری‌های بین‌المللی، امضای این قرارداد حامل پیام روشنی به قدرت‌های دنیاست مبنی بر این‌که به رغم تمام تهدیدات و کارشکنی‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران، شرکت‌های معتبر اروپایی و آسیایی برای امضای نخستین قرارداد نفتی با کشورمان پیشتاز شده‌اند. همچنین قرارداد اخیر به جهانیان نشان داد، برخلاف تبلیغات صهیونیزم و بدخواهان منطقه ای، مسیر سرمایه‌گذاری در اقتصاد ایران هموار شده و می‌توانند در این مسیر گام بردارند که به نوبه خود، رویداد مهم و تاثیرگذاری است.

• در مورد گران بودن اجرای طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی نیز باید گفت در صورت اجرای این قرارداد در زمان تحریم، قطعا رقم سرمایه‌گذاری به ۲ یا سه برابر رقم کنونی افزایش می‌یافت و این که امروز می‌توانیم با هزینه ‌به مراتب کمتر و با دانش فنی جدیدتری پروژه‌هایمان را به سرانجام برسانیم بر هیچ کس پوشیده نیست و این قطعا از آثار برجام، رفع تحریم‌ها و شکستن انحصار و قیمت‌هاست.

• برخی صاحبان تریبون در طرح انتقاداتشان عنوان کرده‌اند که قرارداد اخیر با کنسرسیوم توسعه دهنده فاز ۱۱ پارس جنوبی مراحل قانونی را طی نکرده است و حتی  پا را فراتر گذاشته و آن را مغایر با قانون اساسی دانسته اند، توجه به این نکته ضروری است در تنظیم و امضای این قرارداد تمامی فرآیندهای قانونی رعایت شده و تصور این‌که وزارت نفت بدون هماهنگی با نهادهای ذیصلاح قانونی و در خلاء نسبت به امضای قراردادی چند میلیاردی اقدام کرده است، دور از ذهن و تاکید بر آن موجب وهن نظام مدیریت کشور تلقی می‌شود.
 
کلمات کلیدی : توتال+قراردهدنفتی
 
خسرو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۲۰:۱۵:۱۱
بیش از صد سال پیش هم ایراد به قرارداد ایران وانگلیس ایراد می گرفتند ولی نمی گویند در آن زمان ما دانش ونیروی متخصص داشتیم . (4465978) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۲۳:۰۳:۴۲
ماست مالی
مردم هم که نمی فهمند (4466131) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۱۹ ۰۰:۲۷:۰۵
بهتره با تامل بخونیم و نگاه نکنیم به اینکه چه کسی گفته بلکه به این بنگریم که چه مطلبی گفته (4466184) (alef-11)
 
على
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۱۹ ۰۱:۴۷:۳۷
الان كلا همه از نظر فنى و اقتصادى كارشناي خبره در زمينه توسعه ميادين نفت و گاز شده اند. خدا را شكر كه بدون دانش لازم اينقدر از همه چيز سر در مي آوريم. (4466224) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۲۳:۰۹:۲۸
کار که از کار می گذرد توضیح میدهند چه فایده (4466138) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۱۹ ۰۰:۲۸:۲۶
الان به نظر شما کجای کاری که از کار گذشته، ایراد دارد؟
لطفا با دلیل توضیح بدین (4466186) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۴-۱۹ ۰۵:۴۴:۰۳
بسیار روشن وفنی
موفق باشید (4466271) (alef-11)
 
مهدی
Germany
۱۳۹۶-۰۴-۱۹ ۰۶:۰۲:۵۶
بذارید کارشون رو بکنن، زنگنه بیش از 25 سال سابقه وزارت و مدیریت در پستهای کلان و حساس و کلیدی داشته و دارد،کارشون رو خوب بلد هستن لطفاً زود قضاوت نکنید و قصاص قبل از جنایت نکنید، الحق و الانصاف تا حالا هم خیلی خوب و محکم کارشون رو جلو بردن، در هر صورت حداقل کاری که انجام داده این بوده که از نیروهای متخصص و کاربلد در حوزه های نفت و گاز استفاده کرده و مثل دوره احمدی نژاد و وزیر نفت سابقش از مديران خودرو سازی برای پستهای کلیدی وزارت نفت استفاده نکرده... (4466275) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۹ ۰۷:۳۸:۴۸
دست دولت روحانی و آقای زنگنه درد نکنه. کار بسیار بزرگی انجام شد. عده زیادی نمیدانند که اصلا چه اتفاقی افتاده عده ای هم که منافعشان به خطر است نمیخواهند بفهمند. (4466325) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۹ ۰۹:۴۹:۱۸
شما که می فهمی توضیح بده علت واگذاری اختیارات حاکمیتی به توتال آنهم برای 20 سال چه ضرورتی داشت؟ شما که می فهمی توضیح بده شرکت پتروپارش که حتی یک روز تجربه فعالیت بهره برداری ندارد چطور برای انجام این فعالیت تائید صلاحیت فنی شد؟ توضیح بده چرا عملیات بهره برداری از شرکت ملی نفت خلع گردید؟ توضیح بده اگر به دلایل تحریم مجدد، این فاز بسته شود و تولید نکند چرا کشور باید برای 20 سال پاداش تولید به توتال بدهد(طبق مدل IPC)؟. منتظر پاسخ شما هستم. داستان اینگونه مفاد قرادادی مثل آن کسی است که گفت برای اینکه محتاج مردم نشوم گدائی می کنم! غربی ها بدون اینکه جنگ کنند بدون شلیک یک گلوله اختیارات حاکمیتی گرفتند. واقعا آنها چه کار بزرگی کردند! الف لطفا چاپ کن تا پاسخ را ببینیم. (4466478) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۹ ۰۸:۱۶:۰۶
هرچه باشد بهتر از این است کهمخازن مشترک.توسط همسایگان درحا ل برداشت وما هنوز درحال فکر کردن هستیم (4466358) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۹ ۰۹:۱۷:۰۸
در 10 ، 12 سال گذشته در به در دنبال شرکتهای خارجی معتبر بودیم که بیاید پروژه روی مخازنمان انجام دهد ولی به دلیل تحریم کسی نمیامد. حالا که چنین فرصتی پیش آمده چرا بعضی ها به دلایل سیاسی چوب لای چرخ میگذارند.
واقعا آدم میمونه چی بگه.
در یکی از جلسات با یکی از وزیران نفت دولت آقای احمدی نژاد که اسم نمیبرم حضور داشتم. وقتی به او گفتیم شرکت خارجی درگیر در یکی از پروژه ها داره ایران را ترک میکنه بنده خدا خیلی غصه دار و ناراحت شد. تازه اون شرکت یه شرکت درجه دو بود. حالا متاسفانه همین افراد برای برگشتن یک شرکت معتبر بین المللی این همه جنجال به پا میکنند.
واقعا سیاست ما به کجا داره میره؟ تا کی میخواهیم اقتصاد را فدای سیاست کنیم؟ (4466434) (alef-11)
 
teoman
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۹ ۱۰:۱۱:۵۰
1-مثل تمام کمپانی های نفتی بزرگ که خودشان هم تکنولوژی های لازم را از شرکتهای بسط تکنولوژی نفتی می خرند ما هم محدودیتی در ان نداریم
2 - نیازی به صغری و کبری نیست مسئله هم اصلا تخصصی نیست
مسئله این است ایها الناس :
ما از این تیم که ای پی سی را طراحی کرده و همان تیم است که کرسنت را طراحی کرده خاطره نفرت انگیزی داریم
ما هنوز در حال پرداخت خسارت کرسنت هستیم که محرمانه است
جناب کاردار رسما در دستگاه قضایی به جرم گرفتن رشوه محکوم شده که الان طراح قرار داد است
اگر این کرسنت 2 نیست چرا انرا در معرض دید حداقل کارشناسان خود شرکت نفت نمی گذارند
شما یک عوام اگر در قراردادی انقدر خسارت بدهی و 16 سال معطل بمانی و رسما اعلام کنند اطلاعات قبلی را به شرکت قطری داده اند و رسما هم امریکا بگوید توتال به خوبی از پس ماموریت 16 ساله برامده اگر دوباره این فاز با عظمت را به توتال بدهی چه فکری باید بکنیم ؟؟؟؟؟؟؟
مضاف بر اینکه سردار خاتم در پخش زنده گفت برای این قراردادکه بدون تشریفات و مناقصه صورت گرفته هم سرمایه اش هست هم تکنولوژی ان انسان چه فکری باید بکند؟؟ آقایان دیده بان خوابیده در عافیت (4466516) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.