نظر منتشر شده
۱۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 388103
پیشنهاد عملی به مسئولین برای احساس درد مردم
بخش تعاملی الف - ایمان کریمی
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۲۹


در ابتدا دو روایت از امیرالمومنین علیه السلام:
احنف بن قیس می گوید:
روزی به دربار معاویه رفتم، وقت نهار آن قدر طعام گرم، سرد، ترش و شیرین پیش من آوردند که تعجب کردم. آنگاه طعام دیگری آوردند که آن را نشناختم. پرسیدم: این چه طعامی است؟ معاویه جواب داد: این طعام از روده های مرغابی تهیه شده، آن را با مغز گوسفند آمیخته و با روغن پسته سرخ کرده و شکر نیشکر در آن ریخته اند.

احنف بن قیس می گوید: در اینجا بی اختیار گریه ام گرفت و گریستم. معاویه با شگفتی پرسید: علت گریه ات چیست؟ گفتم: به یاد علی بن ابیطالب (ع) افتادم، روزی در خانه ی او بودم، وقت طعام رسید: فرمود: میهمان من باش. آنگاه سفره ای مُهر و مُوم شده آوردند. گفتم: در این سفره چیست؟ فرمود: آرد جو« سویق شعیر» گفتم: آیا می ترسید از آن بردارند یا نمی خواهید کسی از آن بخورد؟ فرمود: نه، هیچ کدام از اینها نیست، بلکه می ترسم حسن و حسین (ع) بر آن روغن حیوانی یا روغن زیتون بریزند. گفتم: یا امیرالمؤمنین مگر این کار حرام است؟

حضرت امیرالمؤمنین (ع) فرمود:
یَجِبُ عَلی اَئمَّهِ الحَقَّ اَن یُقَدِّرُوا اَنفُسَهُم بِضَعفَهِ النّاسِ لِئَلاّ یَطغِی الفَقیرَ فَقرُهُ لا وَ لکِن یَجِبُ عَلی اَئمَّهِ الحَقَّ اَن یُقَدِّرُوا اَنفُسَهُم بِضَعفَهِ النّاسِ لِئَلاّ یَطغِی الفَقیرَ فَقرُهُ
نه، بلکه بر امامان حق لازم است در طعام مانند مردمان عاجز وضعیت باشند تا فقر باعث طغیان فقرا نگردد. هر وقت فقر به آنها فشار آورد بگویند: بر ما چه باک، سفره ی امیرالمؤمنین نیز مانند ماست. معاویه گفت: ای احنف مردی را یاد کردی که فضیلت او قابل انکار نیست.

***

وقتی حضرت امیرالمؤمنین (ع) به عاصم بن زیاد که ترک لذت های حلال کرده بود اعتراض کرد و رهنمود داد که نباید از حلال الهی و از زندگی لازم و مناسب پرهیز داشت، عاصم بن زیاد به صورت اعتراض گفت: یا امیرالمؤمنین! شما هم که از لباس های بسیار ساده و غذاهای ساده استفاده می کنید و بسیاری از لذت های حلال را ترک کرده اید!

حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) در پاسخ او فرمود:
قالَ وَیحَکَ لَستُ کَأنتَ اِنَّ اللهَ فَرَضَ عَلَی أئِمَّهِ العَدلِ اَن یُقَدِّرُوا اَنفُسَهُم بِضَعَفَهِ النّاسِ کَیلا یَتَبَیَّغَ بِالفَقیرِ فَقرُهُ
وای بر تو، من همانند تو نیستم چون رهبر جامعه ی اسلامی می باشم همانا خداوند بر امامان عادل واجب کرده است که چونان ضعیف ترین انسان ها زندگی کنند تا تهیدستی بر محرومان و فقرا فشار نیارود.

***

دو روایت از بالا را شاید بارها و بارها از جناب امیرالمونین شنیده باشید و اربابان سخن، از آن نکات بسیار استخراج کرده باشند. و لیکن به رسم معمول زمانه می خواهم از آن نکاتی کاربردی برای مسئولین عزیز استخراج بنمایم.

اولا همانگونه که مشخص است و در سیره ایشان نیز هست ایشان خود اولا در حالی قرار می گرفتند سپس بقیه امر به رعایت چیزی و یا نکته ای میفرمودند یعنی تا خود گرسنگی نمی کشیدند امر به حفظ خویشتن و صبر بر تنگی معیشت نمی فرمودند و واضحا چندین مرتبه فرموده اند که چون حاکم و پیشوای جامعه اسلامی هستند چنین می کنند و همینگونه بود دستور ایشان به والیان و منصوبانشان.

حال از تمامی مسئولین محترم کشور درخواست دارم چنانچه قصد واقعی ایشان برپایی حکومت اسلامی و ارمانشان حکومت عدل علی (ع) است چند کار را انجام دهند.

اول تا اطلاع ثانوی که حدود ده میلیون جوان کشور در سن ازدواج قرار داشته که به هزار و یک دلیل توانایی ازدواج ندارند لطفا خودشان داوطلبانه از اردواج فرزندانشان جلوگیری کنند تا آن جوانی که شهوت بدیشان فشار آورده و دست به معصیت میزند رفتار این حاکمان عادل را مشاهده کرده و از کرده خود دست بکشد. البته این مختص به وضعیت اقتصادی هم نیست متولیان فرهنگی عزیز اعم از علمای حوزی و دانشگاهی نیز می بایست چنین کنند زیرا که به هر صورت مسئولیت این وضع بر گردن ایشان نیز هست و عقلانی است هر کس که در این قضیه سهمی دارد به نوعی ادای دین کند.

دوم تا اطلاع ثانوی همه ی آقایان مسئولین از دریافت هر حقوقی به غیر از آنچه که لازمه حداقل معاش میباشد یعنی در حد خورد خوراک ساده روزانه، اجتناب کنند تا آن خانواده و پدری که ناتوان از تامین خانواده خویشتن است و مدت هاست که از کار بیکار شده تصور نفرماید مسئول محترم برای خود مزایای ویژه و خیلی ویژه تدارک دیده است تنها برای این از همه جا بی خبران نسخه مقاومت و صبر می پیچد.

سوم تا اطلاع ثانوی لازم است همه ی آقایان مسئولین تمامی فرزندان و خویشاوندان خویش را از دست یابی به هر گونه شغل دولتی و نیمه دولتی محروم سازند تا جوانان بیکار کشور تصور نفرمایند که بدلیل رانت موجود بوده که ایشان توانسته اند امروز شاغل و اینان بیکار بوده باشند تا نکند جوانی به دلیل تصور همین تبعیض، دست از اسلام و انقلاب شسته و سر به بیراه بگذارد.

چهارم تا اطلاع ثانوی همه ی مسئولین نظامی کشور لازم است فرزندانشان را به خدمت فراخوانده و به مناطق مرزی و بد آب و هوا و شرایط سخت فرستاده و از قوانین خلق الساعه که افتخار والای خدمت مقدس به نظام را از ایشان سلب کرده استفاده ننمایند تا نکند سرباز عزیز وطنی تصور بفرماید همه ی این شرایط سخت و مشکل برای من بی پناه است و نفس مسئولین از جای گرم بلند می شود و چه و چه
و البته با حقوق بسیار کافی دوران سربازی به ادامه زندگی بپردازند تا سرباز جز بی اطلاع از همه ی جزییات پیچیده امنیتی صبرش از تلاش مجدانه ایشان برای تغییر این قوانین لبریز نشود و دامن از کف ندهد و تلاش خویش برای ادامه وظیفه به این آب خاک را رها نکند. و موارد بسیار از این دست.
۱۳۹۶/۰۴/۳۱ ۰۷:۴۱
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۵ ۰۶:۲۴
 
۱۳۹۵/۰۳/۰۱ ۱۰:۰۵
 
۱۳۹۵/۰۱/۱۵ ۰۸:۲۱
 
۱۳۹۴/۰۶/۲۲ ۰۱:۱۸
 
۱۳۹۲/۰۹/۱۹ ۰۸:۰۰
 
۱۳۹۲/۰۷/۱۵ ۰۶:۱۷
 
۱۳۹۲/۰۶/۱۲ ۰۱:۱۶
 
۱۳۹۲/۰۶/۱۱ ۰۶:۴۸
 
۱۳۹۲/۰۵/۲۰ ۱۲:۰۸
 
 
کلمات کلیدی : ایمان کریمی
 
بهروز ساریخانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۳:۱۵:۵۲
در حین کارهای معمول و مطالعه اخبار روز، یادداشت مفصل شما مرا از تعریض به مطلبتان منصرف کرد و با وجود زحمتی که برای یادداشت کشیده اید، آن تعریض را بی موقع دانستم.

ساعتی به دو دلی گذاشت و بالاخره اغماض را شرط رفاقت ندانستم.در مطلب حاضر،نگاهی به یادداشت شما نیز اضافه شده است.

1-بنظر نمیرسد مشکل اصلی ما، تبعیض و سوء استفاده های مالی و . . . صاحبان قدرت باشد.بلکه همین، معلول عقب ماندگی جدی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است که کشور بواسطه عدم مدیریت مناسب بدان دچار بوده و هست.

ظاهرا ایران در مقایسه با بسیاری از کشورها که زمانی دچار بدتر از همین عقب ماندگی ها بوده اند، پتانسیل مادی، انسانی و تاریخی بمراتب بیشتری است.

قبلا هم در یادداشتی اشاره شده که مجموع این لفت و لیس ها، نسبت به سرمایه کشور که بواسطه همین عدم مدیریت، حیف و میل میشود بسیار ناچیز است.

هرچند درگیریهای ظاهرا بی پایان جناحی در سالهای بعد انقلاب مزید علت شده، اما بجز برهه های بسیار کوتاه، هیچگاه اراده ملی لازم برای تحول اساسی در ایران وجود نداشته و روزمره گی، سیاست حاکم بر کشور بوده است.

نه این یادداشت مجال پرداختن به تاریخ ضعف جدی مدیریت منابع مادی و انسانی ایران است و نه صاحب این قلم را تخصص و ادعایی در این باب است. این موضوع نیازمند بررسی عمیق کارشناسانه ای است که مطمینا در دستگاه دولتی و دانشگاههای کشور، تحقیقات بزرگی در این زمینه صورت گرفته است.

اگر رتبه فساد در ایران امروز اینقدر بالاست، احتمالا بواسطه آن نیست که مردمان آمریکا و اروپا و . . . از سرشت بکلی دیگرند.

با وجود نقدهای معینی که نسبت به دیگر نظام ها وجود دارد، اما در آن کشورها امکانات پیشرفت آنچنان برای اکثریت مردم فراهم است که رانت و ارتشاء، بازار مناسبی نمیتواند داشته باشد.

یکی از بزرگترین آسیب های رقابت ناسالم سیاسی و سیاسی شدن تمام ارکان وجود کشور، همین گریزگاهیست که برای عدم پرداختن به ضعف مدیریت کلان کشور همواره فراهم بوده است.

متاسفانه مردم ما نیز خریداران پر و پا قرص این بازار بنجل (افشاگری) بوده و هستند. والا وقتی خریداری وجود نداشته باشد، سر فروشنده اینگونه کالا نیز بی کلاه خواهد ماند.

2-بنظر میرسد در نگاه شما، تضادی هست. گاه از مشکلاتی گفته اید که لزوم تبعیت از آیات و احادیث دینی، مانع تصمیمات به روز حکومت در دنیای بسیار پیچیده امروز میشود.

اما در یادداشت اخیر، معترض آنید که چرا شیوه حکومت امام علی در 14 قرن پیش، ملکه حکومتگران امروز ایران که مدعی پیروی از ایشانند، نمی باشد.
البته اینجانب دانشی در تاریخ ادیان ندارم.اما برخلاف بسیاری از گفته ها، حکومت تنها مخصوص اسلام و شیعه نبوده و تاریخ بشریت در سده های میانه، سرشار از پیوستگی حکومت و ادیان زرتشتی، یهودی، بودایی و . . . مسیحی بوده است.

مطالعه تاریخ (از جمله تاریخ ادیان) اگر با خلاقیت همراه باشد، مسلما دارای منافع معینی است.

با مطالعه کتابی که مرحوم امام (ره) درباره حکومت اسلامی در نجف نوشته و مقایسه آن با دستورالعمل های ایشان در بعد انقلاب، بخوبی میتوان متوجه ابعاد بسیار گسترده تجدیدنظرهای ایشان در موضوع حکومت شد.
سلامت و پایدار باشید. (3917106) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۴ ۱۳:۱۵:۱۱
چی میگی بابا (3919131) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۵:۵۴:۳۲
اینا رو باید سال 85 میفرمودید الان یه کم دیره (3917455) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۲۰:۵۴:۰۹
دیگه از توصیه گذشته است برادر. یعنی دیگر «آن سبو بشکست و آن پیمانه ریخت». (3917939) (alef-11)
 
مرزبان
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۲۱:۱۹:۵۱
قابل توجه شیشلیک خورها (3917975) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۲۱:۲۵:۳۲
بنده به جديت معتقدم كه خدا را شكر اگرچه جواني هستم بيكار و درمانده اما حداقل پست و مقامي بر گردنم نيست ،
در اين روزگار سخت تعجب مي كنم كه مقامات چگونه طاقت پشت ميز مديريت ماندن را دارند در حالي كه آه هزاران هزار جوان و خانواده هايشان از هر سو روان است (3917982) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۴ ۱۱:۲۸:۲۰
مشکل این نیست که حقوق می گیرند مشکل این است که به حقوق ماهیانه بسنده نمی کنند. همین که جلوی دزدی ها گرفته شود کافی خواهد بود و مردم راضی می شوند. همین که فرزندانشان را به امریکا و انگلیس نفرستند مردم راضی می شوند. همین که دو تابعیتی نشوند مردم راضی می شوند. حقوق هم شرعاً و قانوناً به آنها تعلق می گیرد و اگر برای مردم کار می کنند نوش جانشان. (3918894) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۱۴ ۱۱:۳۰:۰۰
ما که مردم عادی هستیم ولی اگر علی ( ع ) معیار ترازوی داوری باشه وای به آخرت حاکمان ما . (3918904) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۶-۱۴ ۱۱:۳۱:۳۴
همش داستان و شعار و این روز و حال این ملت است و قبول هم ندارند که از این حرف ها گذشته (3918913) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۴ ۱۲:۰۲:۲۶
اصولا كساني كه با اتومبيل هاي مدل بالاي خود پايين تر از محدوده شريعتي را نديده اند، سوار مترو نشده يا با اتوبوس جابجا نميشوند. براي خريد يك جنس ارزانتر ده تا محله را پياده گز نميكنند. به خاطر هزينه ها از تحصيل در دانشگاههاي معتبر باز نميمانند. نصف ساعات روز شان صرف حساب و كتاب دخل و خرج ماهانه شان نميشود. از بيكاري و تعليق در كار هراس ندارند... خلاصه اين عزيزان كجا دانند حال ما سبكباران ساحل ها... (3919000) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۴ ۱۳:۰۵:۵۷
بهترین راه حل برای درک شرایط زندگی مردم بایدآنهارابه جنوب شهر وآپارتمانهای 40متری وگاراژهای جنب خانه ها اسکان داده شوندباحقوق کارمندی وکارگری وهزینه دانشگاه وفرزندان بیکار (3919111) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۴ ۱۳:۱۷:۵۹
شما حداقل ها را براشون تجویز کردی در حالی که ایشون به حداکثرها هم قانع نیستند و دنبال حقوق نجومی ، زمین نجومی ، اختلاس نجومی و ... هستند. (3919140) (alef-11)
 
الف ر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۴ ۱۳:۳۱:۰۲
گوش كدوم مسئول بدهكار اين حرفاست ماشاله همه شون درس خونده ... هستند اينها را نخواندن ؟؟ (3919170) (alef-11)
 
mahdi
Belgium
۱۳۹۵-۰۶-۲۲ ۲۲:۵۴:۵۶
برنامه بسیار خوب و خردمندانه ای است بخشی از توسعه کشورها و یکی از عوامل موفقیت انان پیدایش زمینه درک متقابل مردم و مسئولان است

در کشور های موفق یکی از پارامترهای احراز شرائط پست و مقام دولتی داشتن سوابق کار های افتخاری و جوش خوردن با بدنه محروم جامعه است و انجام کارهای افتخاری برای این قشر از جامعه

بلاخره ما هم باید از یک جایی شروع کنیم همین 4 شرط را دولت بخشنامه کند هم سبب شناخت و درک درست مسئولان از بدنه جامعه می شود

و هم مردم وقتی بدانند مسئولان درک درستی از مشکلات آنان دارند خیلی بهتر حاضر به همراهی برای کمک به حل مشکلات به مسئولان است

با این کار شکاف بین مردم و مسئولان و تفاوت نگرش ها از بین رفته و به یک درک و شناخت مشترک از مسائل می رسند و را ه حل ها هم از دل همین

اشتراکات استخراج می گردد قرار نیست معجزه شود و کشور یک شبه ساخته شود این مقدمات لازمه توسعه کشور است.

استادی داشتیم می گفت با فرزند کارتر با اتوبوس با هم دانشگاه می رفتند

دختر اوباما هم کاری در یک رستوران برای تابستان پیدا کرده بود و... (3932133) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.