کد مطلب: 415124
ماجرای درختان قطع شده همدان چیست؟
تاریخ انتشار : جمعه ۲۸ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۴۰
روز گذشته یکی از فعالان محیط زیست استان همدان خبر از قطع تعداد زیادی از درختان در محل جاده قدیم دره مراد بیک در جنوب همدان داد که ایسنا این موضوع را از طریق مسئولین محیط زیست و شهری استان همدان پیگیری کرد و مشخص شد که ممانعتی برای قطع این درختان وجود نداشته است.
به گزارش ایسنا، حسین زندی فعال محیط زیست استان همدان از قطع شدن درختان یک باغ خصوصی به مساحت یک هکتار در انتهای کوی استادان و مسیر جاده قدیم دره مرادبیک همدان خبر داده و میگوید: صبح روز چهارشنبه با اطلاع از این مسئله در محل حاضر شده و با سه کامیون ۱۸ چرخ پر از تنه درخت مواجه شدم و یک دستگاه جرثقیل که در حال بارگذاری درخت ها بود و بیش از ۱۵ کارگر در محل مشغول بریدن درخت بودند.
این فعال حوزه محیط زیست که مدعی است طی سالهای گذشته بخشهای وسیعی از فضای سبز استان همدان و درختان بسیاری در باغهای مهمی چون باغ ذوالریاستین، باغ بدیع الحکما، و... نابود شده است، میگوید: مسئولین اخیرا به حدی پیشرفتهاند که به جای اینکه مانند گذشته شبانه درختها را ببرند در روز روشن، کار خود را انجام می دهند.
معراج عاشورلو مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری همدان در مورد این موضوع تاکید میکند: در این محدوده باغی حدود 400 درخت وجود دارد که حدود 90 درخت به طور کامل خشک شدهاند که شامل درختان صنوبر و درختان صنعتی پهن برگ است که به قصد بهرهبرداری اقتصادی کاشته شدهاند، یعنی باغ میوه نیست، بنابراین برای احیای آنها به طور یک سوم یک سوم مجوز می دهیم. این بار احیای 40 اصله درخت در کمیسیون ماده 7 قانون حفظ و گسترش فضای سبز بررسی و مجوز قطع و احیای مجدد آنها صادر شد که برای کل امسال بیشتر از 40 اصله مجوز ندادهایم.
محمدرضا محمدی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان همدان نیز با اشاره به اینکه حساسیت شهروندان و رسانهها نسبت به این مسائل را مثبت ارزیابی می کنم، میگوید: گزارش دهی شهروندان در این موارد مانع وقوع تخلفات میشود. مسئولیت حفظ و بهسازی فضای سبز شهری برعهده شهرداری است ولی این موضوع مورد پیگیری ما نیز قرار گرفت و همکاران ما از محل بازدید کردند.
وی ادامه میدهد: مالک باغ تعدای از درختان را قطع کرده است. درختان سن بهرهوری دارند و اگر از سنشان بگذرد هیچ کارکردی نخواهند داشت. این درختان سپیدار بوده و باید در موقع مناسب که امکان استفاده و بهرهوری دارند قطع شوند و این مسئله عجیبی نیست و از دیرباز وجود داشته است.
محمدی تاکید میکند: کنترلهای لازم را داریم تا به هیچ وجه تغییر کاربری در استان همدان صورت نگیرد. شهرداری وظیفه بهسازی فضای سبز را برعهده دارد، این بخش نیز ارائه مجوز قطع درختان قدیمی و کاشت مجدد آنها را صادر میکند. قطع این درختان هم در دره مراد بیک با مجوز شهرداری بوده که متولی اصلی ارائه مجوز برای قطع درختان است.
کلمات کلیدی : استان همدان + قطع درختان