نظر منتشر شده
۴۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 440901
پاشایی ، هاشمی و پلاسکو.../ بحران کجاست؟
محسن مهدیان/12بهمن95
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۳۵
گرد و خاک پلاسکو بیشتر از چهارراه استانبول در شبکه های مجازی بود. هنوز هم غبارها نخوابیده است. بحران پلاسکو انقدرها دامنه نداشت. اما "جیب دوختن های رسانه ای" و "کیسه کشیدن های سیاسی" آنقدرها جذابیت دارد که آتش پلاسکو را همچنان شعله ور نگه دارد.
 
مساله این یادداشت اما نه پلاسکو است و نه حواشی رسانه ای و سیاسی اش. ماجرا در مواجهه با پدیده بحران در کشور ماست.
 
پیش از پلاسکو ماجرا فوت آیت الله هاشمی داغ بود. پیش تر نیز دهها حادثه دیگر مثل اختلاس ها و غیره. این روزها شاید بسیاری از دلسوزان انقلاب را این دست حوادث نگران باشند. اما نگرانی ها صرفا از جهت ابعاد حادثه نیست. به بیانی دیگر ابعاد بحران بسیار فراتر از خود بحران است. بدین جهت مدیریت بحران دیگر به روش های سنتی میسر نیست.
 
شاید تا پیش از این مدیریت بحران منحصر به خود حادثه بود. اما این روزها ماجرا متفاوت است. اساسا خود حادثه مهم نیست. بحران بزرگتر، فرآیند ساخت بحران در کشور است که اساسا نسبت یک به یکی با خود حادثه ندارد.
 
 بین مرحوم پاشایی  و مرحوم هاشمی تفاوتی نیست. هردو می تواند بحران بسازد. ابعاد حادثه اهمیتی ندارد. پلاسکو می تواند بحران ساز باشد و سیل سیستان با همان ابعاد بحرانی نشود.
 
 ماجرا این است که برخلاف گذشته بحران در خود حادثه  نیست و نباید آنجا دنبال مقصر گشت. شهرداری یا دولت یا آتش نشانی یا هیات امنای پلاسکو و یا مردم و یا هرکس دیگه نمی توانند منشا بحران باشند. بحران سازی این روزها به جایی منتقل شده است که از دسترس مدیران حوادث بحرانی خارج شده است. حوزه تخصص دیگری می طلبد. اشتباه اساسی و رایج این است که در خود بحران متوقف شویم. امروز پلاسکو و فردا می تواند یک بارندگی ساده منشا بحرانی شود.
 
سخن بر سر این است که فرآیند اطلاع رسانی و انتقال پیام امروز بحرانی است نه حوادث. مدیریت خود حادثه، به این شکل سنتی که مسوولی اشتباه نکند و حرف نادرست نزند و خطایی رخ ندهد و غیره؛ نه اینکه غیر مفید باشد اما اصلاح کامل آن نه عملی است و نه مشکلی را حل می کند. فرآیند بحرانی ساخت بحران لازم باشد قلب واقع می کند و منتظر حادثه بحرانی نمی ماند.
 
جنس بحران پلاسکو و فوت آیت الله و اختلاس ها و غیره از نوع اغتشاش فوت مرحوم پاشایی است. همان زمان خاطرم هست که برخی هشدار دادند که ماجرا در پاشایی متوقف نمی شود. این جنس فرآیندهای بحران ساز در فوت پاشایی خودش را نشان داد و هرازگاهی به بهانه ای، مجدد بازتولید شده است.
 
اما هدف این فرآیند بحران ساز چیست؟ برای توجه دادن به این فرآیند اول از همه باید تعریف مان را از بحران اصلاح کنیم. بحران اجتماعی و حتا امنیتی صرفا در آشوب خیابانی تعریف نمی شود. بحران جدی این روزها تخریب شدید اعتماد عمومی و بهم ریختگی در ساخت سرمایه های اجتماعی است. بحرانی که در حال وقوع است از بین رفتن اعتماد مردم به مسوولین است. جناح و گروه ها نیز تفاوتی ندارند. ادامه این بحران سازی ها باعث می شود مردم بدنه قدرت را یکپارچه مفسد اقتصادی و ناکارآمد تحلیل کند. اول مفسد و بعد هم ناکارآمد. ابعاد ویران کننده این بحران به شدت فراتر از سطل آشغال آتش زدن است.
 
مساله این است که بحران سازی از یک حادثه واقعی به چرخه جنون وار پیام مجازی تقلیل یافته است. هر حادثه ای در هر ابعادی می تواند مستعد ساخت یک بحران اجتماعی باشد.
 
خلاصه اینکه این روزها "حادثه" نیست که اهمیت دارد و این فرآیند بحران سازی در کشور است که با اتکا به ابزار بحران ساز، سرمایه های اجتماعی را هدف گرفته است.
 
بنابراین ابتدا باید تعریف مان را از بحران تغییر دهیم و ماجرا را صرفا آشوب خیابانی تحلیل نکنیم و بعد هم تمرکز خودمان را از تدبیر یک حادثه بحران ساز به فرآیند بحران سازی تغییر دهیم. بحران در شبکه های اجتماعی است؛ نه صرفا اشتباه فلان مسوول و بهمان سیاستمدار. اشتباه و خطا و تقصیر همیشه هست و اما نباید متوقف ماند. بحران در شبکه های اجتماعی را  خناسان می سازند. تا اینجای ماجرا طبیعی است؛ مشکل جایی است که این ابزار بحران ساز باعث می شوند ساده لوحان باور کنند و سطحی نگران بر آن بدمند.
 
کلمات کلیدی : پلاسکو+بی اخلاقی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۰:۴۴:۳۸
وقتی برادر یکی از مسئولین ارشد مملکت دارای فساد اقتصادی میباشد و هیچکس هم با او برخورد نمیکند، این خود به خود ایجاد بحران میکند و ربطی به بحران سازی ندارد. (4144504) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۲:۳۸:۲۳
حرف نویسنده در این کامنت کاملا شهید شده. نگارنده کامنت فقط به دنبال مطرح کردن حرف سیاسی خود است و رگ غیرت اش باد کرده و چیز دیگری هم نمیشنود. خود این پیام ناشی از یک بحران سازی است. وگرنه درگیری افراد خانواده سران قوا در امور، در کشور ما یک رویه است. فارغ از درستی یا نادرستی. (4144667) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۵:۰۵:۱۲
نبود روزنامه های ازاد, نبود رادیو و تلویزیون خصوصی و مستقل, نبود احزاب غیر وابسته و مسوول, ووو موجب این بحران در فضای مجازی شده است (4144909) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۹:۲۴:۱۷
فریدون ها و صفدرها و صدقی ها و رستگارسرخه ها رانتهای وحشتناک و ویزه خواریها و حرامخواریها و ذخایر نجومی خوار ، به خودی خود منشأ بحرانها و خطرسازیها هستند (4145271) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۲۱:۵۸:۲۰
فقط همینا بود اخوی؟ (4145416) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۵:۴۸:۳۸
اتفاقا همین که بی سند اتهام میزنن خودش نمونه ای از تشویش اذهان عمومی هست. (4144969) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۲:۴۱:۱۰
فکر کنم محسنی اژه ای جواب شما رو داد. این که نمیشه یه ادعایی رو انقدر تکرار کنید که بعد خودتون باور کنید و وقتی مراجع قضایی اعلام کردن موضوع اون طوری که شما می گید نبوده، بگید قانون برای طرف استثنا قایل شده. این نشد اخلاق مسلمونی که. (4144673) (alef-11)
 
بانو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۲:۴۵:۰۱
اولا این اسمش بحران نیست. یه روند عادی در روزگار همزیستی جهان حقیقی و مجازیه منتها چون به قول امام علی (ع) آدم ها از چیزهایی که نمی شناسندش می ترسن، شما و خیلی ها فکر می کنید این یک بحران ترسناکه. ثانیا، اگر کژکارکردی هم وجود داشته باشه باید علت اصلی رو در روحیه پنهانکاری و غیر حرفه ای حاکم بر گسترده ترین رسانه این کشور یعنی صدا و سیما دید که اعتماد مردم رو از دست داده. (4144682) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۳:۲۵:۵۰
کدام فساد ؟؟؟؟ با کدام مدرک داری تهمت میزنی؟؟؟ (4144744) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۳:۵۹:۲۵
خواهشمند است شبکه های مجازی را مقصر جلوه ندهید, لطفا درست مدیریت کنید و در قبال عدم کارای مدیریت خود پاسخگو باشید, شبکه های مجازی محل تبلور خواست مردم است, صداوسیما که فقط از مسوولان تعریف و تمجید میکند و هیچ فرصتی به منتقدان مسوولان. نمیدهد (4144801) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۴:۲۶:۲۴
بحران وقتی است که صداوسیما با این همه بودجه.که از بیت المال میگیرد هیچ جای در بین مردم ندارد
بحران وجود این همه سازمان و نهاد فرهنگی است که با این همه پول دریافتی هیچ کارایی ندارند
بحران در مدیریت شهری و شوراها است,
بحران خالی شدن مملکت و فراری دادن مغز هاست, و سپردن مدیریتها به افراد نا لایق است
با تخصص و کار بلدی مملکت پیشرفت میکند نه با یقه بستن و .... (4144855) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۵:۴۱:۳۵
افراد نا لايق همين مديران متعهد و غير متخصص هستن (4144961) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۵:۰۲:۳۴
باز توپ را انداختید در زمین مردم و شبکه های اجتماعی و فضای مجازی!?وقتی که در فضای واقعی مجالی به نقد و اعتراض مردم نمیدهند و معترض را با چوب نفوذی و ..... و هزاران انگ دیگر ساکت می شه این اعتراضها به مسولان و مدیریتها به فضای مجازی کشیده میشود, (4144906) (alef-11)
 
علی عادل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۰:۴۶:۵۴
می دانید دلیل اصلی این موج بحرانی در فضای مجازی چیست ؟! بی اعتمادی ِ محض ِ مردم به سازمانِ صدا و سیما !! (4144507) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۳:۳۸:۳۷
علاوه بر بی اعتمادی، بیکاری هم هست. ادمی که سرش به کاری گرمه که اينقدر دنبال اخبار نمیره. ادمی که کار داره وقت سرخاروندن نداره. (4144764) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۳:۳۸:۵۹
وقتي جامعه بسته باشد مردم از هر روزنه اي كه بوجود بيايد استفاده خواهند كرد (4144765) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۳:۵۱:۰۵
بحران حمله به سفارتها است, بحران بر هم زدن سخنرانیهای مجوز دار است, بحران لغو کنسرتها و جلوگیری از شادی مردم است, بحران اختلاسها است, بحران سو مدیریتها است (4144788) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۳:۵۱:۵۵
همین یک ساعت پیش در حال تماشای پخش مستقیم نشست مطبوعاتی ظریف ووزیر خارجه فرانسه بودم ! نشستی که در این برهه زمانی به دلیل اجرای طرح جنجال بر انگیز ترامپ وآشنایی با دیدگاه فرانسه به عنوان یک طرف برجام بسیار قابل توجه بود اما شبکه خبر به بهانه پخش خبر ساعت 13آن را قطع کرد خیلی ناراحت شدم شبکه های دیگر را زدم شاید آنها در حال پخش باشند ام متاسفانه در حال تبلیغ شامپو وچیپس وپفک بودند !!!! خوب یکی بگه معنی این حرکت صدا سیما چیه ؟!! این طور مواقع بیننده پیش خودش چه تصوری بایدداشته باشه که محکوم به بدبینی نشه ؟!!! (4144790) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۴:۰۸:۳۴
مدیران و مسوولان چرا کار خود را درست انجام نمیدهند که تا بحران بوجود نیاید, چرا به خاطر عدم کارایی مدیران ساختمان پلاسکو فرو بریزد و بعد از ان بحران در شبکه های مجازی بوجود اید, در ثانی شاید از نظر مدیران نا لایق این بحران است و نگاه درست مطالبه مردم می باشد, مردم از خود می پرسند که مدیری که حقوق میلیونی دریافت میکند چرا کارایی ندارد, چرا پست ها بر اساس لیاقت و ضابطه تقسیم نمیشود, چرا برخی سازمانها هیچ وقت پاسخگو نیستند, چرا برخی در شوراها هیچ کارایی ندارند و فقط بله قربان گوی بالا سریها هستند وووو (4144812) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۴:۱۱:۳۱
من فکر می کنم نداشتن تریبون! فضای مجازی تنها تریبون در اختیار مردم است! ... تنها جایی که فیلتری بر روی آن تنظیم نشده، حوادث تلخ یا شیرین غیر قابل پیش بینی است که به مردم فرصت حضور بی فیلتر می دهد و تریبون این حوادث هم فضای مجازیست!
در واقع بودن یا نبودن، مسئله این است! مردم فرصت بودن را غنیمت می شمارند، و...، این دستاورد تصمیم ها و عملکرد های داخلی است! (4144815) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۴:۱۶:۳۷
بحران وقتی است که از بودجه 450 میلیاردی که به اتش نشانی اختصاص یافته,200 میلیاردش تخصیص یافته و بقیعه گم شده, بحران وقتی است که خودمان در بحران و فلاکت هستیم اما ....
,بحران وقتی است که مدیریت ها بر حسب رابطه و دوستی تقسیم میکنیم, بحران وقتی است که عده ای 37 سال است که همیشه دارای مقام و پست هستند و خیال هم ندارند‌ ترک پست کنند,
پنج تا شبکه مجازی بحران نیست البته خود بهتر میدانند که بحران کجاست فقط.... فرافکنی می کنند (4144830) (alef-11)
 
Sweden
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۴:۲۱:۰۱
صداوسیما هر کاری بکنه باز شما بهش بی اعتمادید چون از لحاظ سیاسی با بعضی رسانه های زنجیره ای کاملا همسو نیست و هرکاری هم بکنه باز علیه اش سمپاشی میشه (4144843) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۵:۰۸:۱۴
....انتظار دارند، صدا و سیما شبانه روز مانند بی بی سی ، برای ان ها تبلیغ کند. (4144915) (alef-11)
 
م
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۵:۳۹:۵۸
خدالعنت کند انانی را که با دروغ هایشان مردم را بطرف بقول شما بی بی سی وشبکه های فاسد راندند. (4144956) (alef-11)
 
م
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۵:۳۷:۱۰
هیچ ذهنیت معتدل ومعقولی به این صداوسیما نمره مثبت نخواهد داد. (4144947) (alef-11)
 
United Kingdom
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۰۹:۵۲:۵۱
حرف دل را زدی (4145750) (alef-13)
 
عدالت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۰:۵۱:۰۷
یکجا در این مملکت را نشان دهید که فساد اقتصادی نداشته باشد ؟؟؟؟؟؟؟؟

رتبه 30 در میان فاسد ترین کشورهای دنیا باعث خجالت است.

اگر با مفسد اقتصادی به شدت برخورد میشد الان اینهمه بحران و تشنج نداشتیم.

و اگر همچنان سازمانهای نظارتی بر این رویه خود ادامه دهند کشور در معرض فروپاشی اجتماعی قرار خواهد گرفت. (4144513) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۱:۰۰:۰۷
وقتی مشاور تندرو رییس جمهور ، با اهداف جناحی ، هر روز در باره حادثه پلاسکو ، توییت کنایه امیز به این و ان منتشر می کند، شما انتظار داری مردم جامعه به حواشی دامن نزنند!.؟ (4144520) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۳:۴۳:۰۳
عجب !!! پس کنایه زدن فقط از طرف دولت ممنوعه ؟!! لطفا شهرداری و بنیاد مستضعفان پاسخگو باشد این را من به عنوان یک شهروند می خواهم که نه از توئیت مقام دولتی با خبرم ونه شبکه های بیگانه را میبینم ! عقل خودم می گوید بپرس ! (4144779) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۱:۰۰:۵۴
تحليل جالب و درستى بود ، بنظر ميرسد درصد بالايي از مردم اعتمادشان نسبت به مديريت كشور و برنامه ريزي كشور و بدنه كاري كشور رو به كاهش شديد است ، جامعه به سمت دو قطبي شدن و نوعي احساس مغبون شدن در اكثريتي از مردم دارد بوجود ميايد و يا بهتر گفته شود ، بوجود
امده است ، مفاسد اقتصادي با مبالغ صدها ميلياردي و حتي هزاران ميلياردي - رانت خواري -
ويژه خواريها - تحريم خوارى - زمين خوارى - تراكم خواري و .... تجاري سازيهاي عجيب و غريب و منفعت طلبي هاي هزاران ميلياردي پشت آن - سوء استفاده هاي كلان و نوسان سازيها نرخ در سيستم ارزي و صرافي كشور - قاچاق كالا و مواد مخدر - منفعت طلبي و سوداگري و تجارت پيشگي و گراني و ثروت اندوزي در سيستم پزشكي و بيمارستاني كشور -
نا كارامدي سيستم بيمه خدمات و درماني كشور - عدم تعادل شديد در توزيع ثروت - كند بودن و شفاف نبودن و عدم قاطعيت در برخورد با مفاسد اقتصادي بصورت همه جانبه - افزايش فساد اجتماعي و اخلاقي و انواع اعتياد - جوانان بيكار خانواده ها - افزايش شديد دختران و پسران مجرد و بالا رفتن سن ازدواج - افزايش طلاق - رواج فرهنگ غربي و تجمل گرايي و برند گرايي با توجه به نوع ساخت و ساز شهرها و پاساژ ها و مالها - افزايش دلالي و واسطه گري بجاي توليد و كار مفيد - سردر گمي مردم از برجام با توجه به موافق و مخالف گويى هاي جناحها و دولتهاي خارجي - مهمتر از همه اختلافات شديد جناحها و تخريب يكديگر براي كسب قدرت و و و و
همه اينها موجبات بوجود امدن عدم اعتماد و نمايش نوعي اعتراض در مسائل و حوادثي كه پيش ميايد و اگر امور كشور اصلاح نشود تبديل به عدم اعتقاد ....خواهد شد . (4144523) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۱:۰۲:۳۲
فکر کنم جواب سوال تیترتون را از بزرگان شهرداری هم بچرسید بد نباشه (4144527) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۱:۱۲:۲۳
یک روز تو پارک شهر تعدادی دختر بچه مدرسه ای غرق شدند .
هیاهوی زیادی شد ...ولی اخر کار اتفاقی نیفتاد . نه کسی استعفا داد ونه کسی عذر خواهی کرد .. مقصر هم راننده قایق تعیین شد که گفتند خودش هم تو استخر پارک شهر غرق شده .
ما عادت کردیم به داشتن بهترین وبی نقص ترین مدیران دنیا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اگر تمیدانید ؟ بدانید .
مقصر سیل سیستان ... . پلاسکو هم همینطور . اتفاقات دیگر هم مقصرش معلوم است در اینده هم اتفاقاتی قرار است بیفتد که همانها مقصرند . اگر تو جاده هراز اتوبوس چپ میکنه مقصر امریکاست . مدیران لایق ... نتونستند یک جاده درست وحسابی بکشند که مقصر نیستند .. .
مدیران ما از بالا تا پائین همه فکر میکنند ...بهترینند واز استعفا وبرکناری خبری نیست . (4144537) (alef-11)
 
امیر حسین سلطان/تهران
United States
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۱:۳۸:۴۰
قبول کنیم در سالهای اخیر رسانه ملی در کاهش اعتماد مخاطبان به رسانه جمعی نقش بسزایی داشته است وگرنه شبکه های مجازی دلشان هر چه می خواهد بنوازند تاثیری نداشت. ایکاش این نوشتار لااقل در حد یک سطر در این باره هم می نوشت و اینقدر فقط بحران بحران نمی کرد!!! /شنونده پروپاقرص قدیمی رادیو (4144566) (alef-3)
 
آریابان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۱:۵۱:۲۰
در دوران انفجار اطلاعات و انتقال لحظه ای و آنی رخداده ها به اقصا نقاط جهان ، طبیعتا هر شنونده و بینندۀ مشتاقی ، لبریز از انتظار و سراپا گوش و چشم است برای دریافت آخرین اطلاعات ؛
حال اگر اطلاعات واقعی ، به درستی و به هنگام پخش نشود ، میدان بیش از پیش در اختیار انتشار شایعات واخبار جهت دار با اهداف خاص و آشوب آفرین میباشد ؛
مرحلۀ اعتماد-آفرینی ، وظیفۀ اولیه و بنیادی رسانه های امروز و بویژه از نوع دولتی آنهاست و وای به روزی که بنا بدلایل سیاسی ( خواه سوگیری های داخلی باشد و خواه سم-پاشی های خارجی) اعتماد مخاطب به آن رسانه یا رسانه ها رنگ باخته باشد ، زیرا دیگر با " فیل " !!! هم نمیتوان جلوی سیل ویرانگر شایعات را گرفت ، در حالیکه اقدام بموقع اطلاع-رسانی با " بیل " !!! ، کارساز و نتیجه بخش میبود ؛ (4144592) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۱:۵۱:۵۲
با نویسنده کاملا موافقم. (4144594) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۰۹:۴۸:۱۱
من مخالفم (4145745) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۱:۵۵:۰۶
این مقاله میخواهد زمینه فیلتر تلگرام را فراهم کند. (4144602) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۲:۰۱:۰۵
پاسخ بسيار ساده است جامعه بسته و ديده نشدن بخش عظيمي از جامعه و بها ندادن به انها نتيجه استفاده از موقعيت براي تخليه احساسات ممنوعه (4144607) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۲:۱۰:۳۱
مهمترین دلیل آن عدم اقناع افکار عمومی در بسیاری از پرونده هاست.
از مفاسد اقتصادی گرفته تا عملکرد شهرداری در بحران سرما و طوفان و پلاسکو، بسیاری از مردم از گزارشات رسمی قانع نمی شوند و در فضای مجازی به دنبال (از دید خودشان:) کشف اصل ماجرا هستند. (4144618) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۳:۲۳:۴۱
متاسفانه در حال حاضر بسیاری از خبرهایی که در تلگرام منتشر میشود بوی درگیری و توهین و تخریب و ناامنی اجتماعی میدهد.

باید قبول کنیم که تهدیدات در اطراف کشور ما موج میزند و ما مردمی سیاست زده هستیم که استفاده از ابزارهای نوین را برای هرگونه مقاصد شخصی و سیاسی خودمان مباح میدانیم.
به نظر من بایستی با مردم خود صادقانه صحبت کنیم و ضمن تهیه برنامه های مختلفی جهت افزایش اعتماد عمومی به وسایل ارتباط جمعی داخلی، از افراد متخصص و کاربلد این حوزه کمک بگیریم.

بایستی با برقراری امکان جایگزین برای سایتها، ابزارهای جاسوسی و روشها پخش شایعات در جنگ روانی، به مردم کشورمان توضیح دهیم که بسیاری مواقع فیلتر نمودن برای سلامت روانی اجتماع لازم است.

شاید الآن بهتر متوجه میشویم که چرا چین با یک میلیارد و چهارصد میلیون جمعیت سایتهای معروف انتشار خبر یا جستجو مانند :
گوگل، فیسبوک، اینستاگرام، وردپرس، بلاگ اسپات، بی بی سی، ویمئو، آل مووی، فلیکر، یوتوپ، تلگرام و . . .

را فیلتر نموده است. (4144742) (alef-11)
 
حق بین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۴:۱۴:۴۹
گل گفتی:"اول مفسد و بعد هم ناکارآمد".جان برادر، فساد ابتدا در مسئولین ارشد و سپس در احاد جامعه شیوع می یابد. (4144824) (alef-11)
 
صدوق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۴:۱۸:۰۰
متاسفانه عده اي جامعه را تك صدايي ميخواهندبه عنوان نمونه رسانه -بلند گوها- نيروي انتظامي و.....وتحمل هيچ انتقادي را ندارند نتيجه همين ميشود شما اگر به تشييع جنازه پاشايي و ايت ا.. رفسنجاني نگاه كنيد و.... نتيجه تماميت خواهي عده ای را خواهيد ديد و دود به چشم خود انها كه تنگ نظر هستند و ...حال اگر عده اي عبرت نگيرند نتيجه از اين بي اعتمادي به رسانه ها نظير صدا و سيما كه برابر امار 82 در صد ماهواره نگاه ميكنند چرا؟ چون سخنگوي يك جناح است.و بقيه ...به همين ترتيب. (4144832) (alef-11)
 
جام
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۴:۴۰:۲۴
خیلی خوب بود . دستتون درد نکنه .
بله ، اشکالات کشور ما ، دولت ما ، شهرداری های ما و .....و مردم زیاده ، اما این حجم به هم ریختگی اجتماعی سر هر مساله ای فراتر از حد اتفاقاته .
مثلا مالزی دو هواپیمای مسافربریش با فاصله زمانی کم ناپدید شد . آیا مردم و رسانه هاشون زمین و زمان رو به هم دوختند و ..... یا کشورهای پیگه سر هر تصادف ، سانحه ، فوت و غیره اینقدر درگیری فکری و انسانی ویدا می کنند و تا میتونن همه همدیگه رو مینوازن و جوک میسازن و فحش میدن و ......
به نظر میرسه این میزان عکس العمل با این کیفیت ، در برابر اخبار کشور واقعا غیر طبیعیه و پیامدهای جالبی نداره (4144873) (alef-11)
 
ف.خ
Germany
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۴:۴۴:۴۲
کاملا صحیح است. مطلب بسیار خوبی بود. با تشکر از نویسنده و الف. (4144880) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۴:۵۰:۵۸
بحران اصلي نبود رسانه هاي آزاد و مستقل است (4144891) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۶:۲۱:۰۱
راه حل مشخص و نسخه ای وجود ندارد اما چیزی که واضح است مردم ما خسته اند و خسته اند و خسته. بایدشادی را به میان مردم آورد. در حال حاضر هم شادی جز با رونق و توسعه اقتصادی اتفاق نمی افتد. توسعه سیاسی ....بماند برای بعد. فعلا خستگی مردم ممکن است تبعات بدی برای کشور داشته باشد. (4145033) (alef-11)
 
علي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۶:۵۱:۲۵
ذر كشورهايي كه شفافيت وجود دارد و رسانه ها ازادانه عمل ميكنند به هيچ كس بهانه اي داده نميشود كه بهانه تراشي و حاشيه پردازي كنند و اگر كسي دست به شايعه اي بزند بشدت با ايشان برخورد ميشود . متاسفانه در كشور ما وقتي كه به رسانه ها اجازه داده نمي شود در رابطه با اختلاسها و غيره افشاگري كنند پس ما بهانه ايجاد شايعه را به دست ادمها ميدهيم . (4145069) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.