نظر منتشر شده
۱۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 437745
آتش‌گرفتن پلاسکو و فروریختن اخلاق
عماد فاضل‌زاده/3 بهمن95
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۰۸
همیشه زمان آبستن وقایع و حوادث بوده، وقایعی که یا کام ما را شیرین کرده یا تلخ، یا با ما بوده و یا بر ما؛ اما آنچه که باعث می‌شود تا این وقایع و حوادث به عنوان آزمون الهی قلمداد شود، واکنش ما در برخورد با این وقایع است.

آتش‌سوزی و فروریختن ساختمان پلاسکو در روز پنجشنبه گذشته، یکی از همان حوادثی بود که به دلیل خسارات جانی به چندین تن از نیروهای فداکار آتش‌نشانی، توجه بسیاری را به خود جلب کرد. انتشار تصاویر هولناک فروریختن برج 53 ساله و دفن شدن تعداد زیادی از هموطنانمان در زیر آوارهای تل شده، قلب همه را به درد آورد.

اما آنچه که در این میان به جنازه‌های برجامانده از این حادثه طعنه می‌زد، بی‌اخلاقی برخی از افراد بود که در حاشیه این حادثه حضور داشتند و به جای آنکه التیام بخش بازماندگان باشند، مانعی برسر راه مصیبت زدگان بودند. افرادی که هم در عرصه اجتماعی و هم در عرصه سیاسی به موج سواری بر روی خرابه‌های برجای‌مانده از برج پرداختند.

بی‌اخلاقی اجتماعی

در عرصه اجتماعی از همان ساعات اولیه آتش‌سوزی می‌شد دید که عده‌ای (همیشه در صحنه!) ترجیح دادند تا مانعی بر سر راه امدادگران و آتش‌نشانان باشند و از مصیبت دیگران فیلمبرداری کنند تا شاید در صفحات اجتماعی خود، بیشتر دیده شوند.

چنین افرادی یا مسلمان و دیندار هستند و نمی‌دانند(!) که این تجمعات باعث تأخیر در امر امدادرسانی می‌شود و این خود به نوعی حق‌الناس است و خدا از حق مردم به هیچ وجه نمی‌گذرد؛ و یا در قید و بند دین نبوده و احتمالاً به فرهنگ 2500 ساله خود افتخار می‌کنند و نمی‌دانند(!) که این «غنای فرهنگی» که ایشان از آن دم می‌زنند، با رفتارهایی چون فیلمبرداری از مصیبت انسان‌ها، به تکلفی پوچ‌ تبدیل می‌شود که در اثر جهل به گردن خود می‌آویزند.

البته بی انصافی است اگر مغالطه کنیم و این رفتار را به کل جامعه بسط بدهیم؛ زیرا در همان ساعات اولیه حادثه، بودند هموطنانی که برای اهدای خون خود، صفوف طولانی را تشکیل دادند و به دیگران فهماندند که در برخورد با چنین حادثه‌ای، چه رفتارهایی می‌توان داشت.

بی‌اخلاقی سیاسی

اما گروهی دیگر که نتواستند خود را به جرگه فیلمبرداران از رنج مصیبت دیدگان برسانند، در پشت سایت‌ها، شبکه‌های اجتماعی و کانال‌های تلگرامی پنهان شده و خرابه‌های باقی‌مانده از پلاسکو را آوردگاه سیاست‌بازی‌های خود کردند.

درست زمانی که تعدادی از آتش‌نشانان فداکار از زیر آوارها درخواست کمک می‌کردند و دوستانشان در بیرون از مهلکه در پی آنها ضجه می‌زدند، جیغ بنفش عده‌ای سیاست‌باز، ناله‌های مصدومان و بازماندگان حادثه را وسیله‌ای برای طمع‌ورزی‌های سیاسی و انتخاباتی خود کرد. قبل از آنکه ابعاد وقوع چنین حادثه‌ای توسط کارشناسان بررسی شده باشد، پشت فضای مجازی پنهان شده و با تحلیل‌های اتوبوسی در ساعات اولیه، برای مسئولان و مقصران حادثه، نسخه ‌پیچیده و بی‌اخلاقی را به اوج ‌رسانند.
 
این افراد هم  با پافشاری بر جهل خود، بی‌اخلاقی‌شان را به رخ دیگران می‌کشند؛ اما آیا بین کسانی که در مصیبت دیگران تماشاچی و مخل امدادرسانی بودند و افرادی که اجساد مجروحان را ابزار سیاسی‌کاری خود قرار دادند، تفاوتی هست؟ آیا بی‌اخلاقی در چنین عرصه و زمان و مکانی توجیه‌پذیر است؟

با این حال امید است که جامعه ایران، افرادی را که با تأثیر از فرهنگ ایرانی اسلامی، صفوف طولانی اهدای خون تشکیل داده و برای ابراز همدردی به ایستگاه‌های آتش‌نشانی رفتند، الگوی اخلاقی خود قرار دهند تا بی‌اخلاقی در این وقایع به محاق رود و کشور در راستای احیای تمدن فاخر ایرانی اسلامی قدم بردارد.

«من قطاری دیدم که سیاست می‌برد و چه خالی می‌رفت ...
و هواپیمایی
که در آن اوج هزاران پایی
 خاک از شیشه آن پیدا بود»
 
 
کلمات کلیدی : پلاسکو+بی اخلاقی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۴:۱۳:۰۵
بعضی ها برای توجیح این بی اخلاقی شان، صدا و سیما را متهم می کنند که بله! اطلاع رسانی دقیق نمی کند!!! خب ! شما برای کسب اطلاعات دقیق، رفتی و سلفی گرفتی؟؟!! (4130899) (alef-11)
 
عباس
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۷:۰۲:۳۰
البته این را هم در نظر بگیرید که تعدادی از آتش نشان ها نیز هنگام عملیات فیلم و سلفی گرفتند (4131188) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۲۲:۴۱:۱۷
اونا فکر میکردن در شرایط کاملا کنترل شده ای هستن و فیلم گرفتن نه اینکه ساختمون بریزه وایسن با خنده به مرگ ادمها سلفی بگیرن (4131642) (alef-3)
 
الف ر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۴:۵۶:۴۹
اين چه حرفي گرفتن فيلم وعكس بي اخلاقي ؟اينها چكاري ميتونستند بكنند اينها همون دور بودند بهتر از وارد عمليات بشند خوب فيلم گرفتن بالاخره همه اين فيلم بعضا براي كشف مسائلي بدرد ميخوره البته من خودم شهرستاني ام دقيقا هم نمدونم پلاسكو كجاست يك وقت فكر نكنيد براي توجيه خودم ميگم (4130974) (alef-11)
 
سعید
United States
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۴:۵۶:۵۵
خیلی عالی
ممنون از الف و نویسنده که به درستی مرزهای بی اخلاقی اجتماعی و سیاسی را شفاف کردند.

متاسفانه کمتر کسی مناسبات اخلاقی رو در موضوعات سیاسی دخالت می ده (4130975) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۵:۰۰:۵۹
اخلاقیات خیلی وقته تو این سرزمین فرو ریخته ! گویا خبر ندارین! (4130982) (alef-11)
 
نقی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۵:۱۷:۲۴
دوست عزیز فقط بی اخلاقی ها را نگویید. کارهای خوب ملت را هم مانند روشن کردن شمع، هجوم به مراکز انتقال خون برای خون دادن. اعلام همدردی با بنر و پوستر، اعلام کمک های نقدی توسط مردم و ...
این ها را هم ببینید. (4131023) (alef-11)
 
مستر سیبیل
United States
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۵:۵۸:۰۰
خوب شما متن رو درست بخون ببین تعریف و تمجید از خون دادن رو گفته یا نه

اصلا مقاله رو خوندی (4131096) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۲۰:۳۰:۰۳
همین هجوم!!! به مراکز انتقال خون خودش نشانه جو گیر شدن و بی فکری است. روش درست این است که کسانی که میتوانند سالی یک بار برای خون دهی مراجعه کنند. (4131437) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۵:۳۷:۱۶
این جوری ام شاید نباشه مردمی که فیلم برداری می کردند شاید با خودشون گفتند کار از کار گذشته بذار فیلم بگیریم ولی کار خوبی نبود و علامت اینه که فرد به فکر جان هم نوع نیستند بلکه به فکر سرگرمی خودش هست و البته از حیوانات انتظاری بیش از این نمیره . بنابراین در بررسی روان کاوانه به این افراد باید حق داد و از توهین به آنها پرهیز کرد. (4131057) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۵:۵۵:۴۲
بی اخلاقی در همه حال زشت است.

چه آنزمان که سخنگوئی 10 درصد افزایش سالیانه حقوق یک عده حقوق بگیر بی پناه خاصه بازنشستگان را با بازی با کلمات همان اقدام پلکانی و با احساس این قبیل افراد بازی و اینگونه اعلام میکند. تا کسانی که یک فاجعه ملی را برای بهره برداری سیاسی و یا آنانیکه با گرفتن سلفی راه را بر امداد رسانان تنگ مینمایند. (4131092) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۷:۴۷:۱۱
مقصر حادثه باید معلوم شود...ساختمان قدیمی و بلند بدون تجهیزات ضدحریق..و بدون توجه به اخطارهای آتشنشانی..چه کسی مسئول است؟ مالک یا شهرداری یا هر ارگان دیگر...باید تحقیق و بررسی شود (4131241) (alef-11)
 
کاظم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۹:۰۸:۵۵
بی اخلاقی یعنی کتمان حقایق برای مردم . بی کفایتی مسئولان در مواقع بحرانی کاملا مشهود است. (4131341) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۲۲:۰۳:۴۱
آن جوانان مظلوم کشته شدند تا یک عده عقده‌هایشان را سلفی تخلیه کنند و یک عده از این فاجعه بهره برداری سیاسی و انتخاباتی کنند که دستۀ اول در مرگ این جوانان سهیمند (4131584) (alef-3)
 
حاجیلو
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۰۴ ۰۷:۴۲:۲۹
درساعات اولیه که مردم درحالت عادی در محل حضور داشتند طبیعتا فیلم برداری وسلفی گرفتن که اینروزها در همه جا مدشده خب یک کار معمولی بحساب میاید ومردم هم لاجرم دلشان بهمین چیز ها خوش است اما وقتی قضیه جدی شد صف های طویل خون دادن همین مردم نشان از غیرت انان رابتصویرکشید ودیگر اینکه همین مردم بدعوت مسولین پاسخ مثبت داده واز رفتن بمحل حادثه اجتناب کردند لذا یک کار واتفاق لحظه ای نمیتواند ملاک ارزیابی قرار گیرد از سایت الف انتظار میرود از موج سواری در موقعییت های اینچنینی پهیز نماید (4131859) (alef-13)
 
دلسوز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۴ ۰۸:۲۳:۵۳
زمانیکه مردم تهران به قهرمانان کشتی و پرورش اندام ، هنرپیشه سینما و خواننده پاپ رای میدن و اونا رو وارد شورای شهر تهران میکنن نباید انتظاری بیش از این داشت شورای شهر تهران باید تخصصی باشد نه فدراسیون ورزشی و خانه هنرمندان (4131888) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۴ ۱۱:۲۸:۳۰
احتمال دارد تصویر فوق که این روزها نماد بداخلاقی معرفی شده، هدفش صرفا ماجراجویی جوانی بوده نه خشنودی از ویرانی پلاسکو. آنان احتمال نمیدادند ساختمان فروخواهد ریخت و تلاشگران ازجان‌گذشته کشته (شهید) خواهند شد.
این احتمالی است که به نظرم می‌رسه.
البته طبیعی است اگر عده ای با آگاهی از خسارت جانی و حتا مالی حادثه همچنان به جای دلنگرانی شاهد جان سپاری تلاشگران و دیگر افراد باشند و یاری نرسانند و به جای آن به شادمانی و تفریح بپردازند نه تنها بداخلاق بلکه فاقد انسانیتند. (4132038) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۵ ۲۱:۰۲:۲۹
معلوم نیست چرا کانال شش اینقدر نگران فیلم برداری های متفرقه هست... (4134166) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.