توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 344983
رویكردهای اقتصادی چهار كاندیدای انتخابات آمریکا
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۴۳
با پیروزی تد كروز بر دونالد ترامپ در اردوی جمهوری خواهان و پیروزی برنی ساندرز رقیب هیلاری كلینتون در اردوی دموكرات ها در رقابت سنگین ایالت ویسكانسین، زنگ خطر جدی برای دو مدعی اصلی رقابت های انتخاباتی یعنی كلینتون و ترامپ در نوامبر ۲۰۱۶ در آمریكا به صدا در آمد. از میان این چهار تن، رییس جمهور جدید آمریكا، جانشین باراك اوباما خواهد شد.

به گزارش ایرنا، آشنایی با رویكرد اقتصادی این چهار نفر می تواند روند فعل و انفعالات اقتصادی جهان را در هشت سال آینده جهان معلوم كند. پیش بینی می شود به تدریج با به اوج رسیدن مبارزات انتخاباتی آمریكا، فضای شعارهای پوپولیستی به تدریج جای خود را به عقلانیت بیشترداده و دموكرات ها تلافی شكست ۱۲ سال پی در پی جمهوری خواهان را بعد از شكست جیمی كارتر در سال ۱۹۸۱ جبران كنند و فاصله عقب ماندگی خود را تلافی كنند.

گفتنی است از سال ۱۹۷۷ تا كنون روسای ریاست جمهوری آمریكا به ترتیب جیمی كارتر(۱۹۸۱-۱۹۷۷)، رونالد ریگان (۱۹۸۹-۱۹۸۱)، جورج بوش پدر (۱۹۹۳-۱۹۸۹)، بیل كلینتون(۲۰۰۱-۱۹۹۳)، جورج دبلیو بوش پسر(۲۰۰۹-۲۰۰۱)، باراك اوباما (۲۰۱۶-۲۰۰۹)، به ترتیب دموكرات ها جمعا به مدت ۲۰ سال و جمهوریخواهان جمعا ۲۰ سال سمت ریاست جمهوری آمریكا را بر عهده داشته اند. انتخابات ریاست جمهوری آمریكا از سال ۱۹۱۶ تا كنون برگزار می شود.

** رافائل ادوارد ' تد ' كروز
رافائل ادوارد «تد» كروز Rafael Edward(ted) cruz، زادهٔ۲۲دسامبر۱۹۷۰، سیاستمدار آمریكایی و سناتور ایالات متحده از تگزاس است. او از نامزدهای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ ایالات متحده است. سناتور كروز رسماً در ۲۳ مارس ۲۰۱۵، كاندیداتوری خود را برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ ایالات متحده اعلام كرد. او در سال ۱۹۹۲ از دانشگاه پرینستون و سپس در ۱۹۹۵ از مدرسه حقوق هاروارد فارغ‌التحصیل شد. او مشاور سیاست داخلی جورج دابلیو بوش رئیس جمهور ایالات متحده در كمپین ۲۰۰۰ بوش - چینی بود. پایگاه هواداری او بیشتر در میان محافظه كاران اجتماعی بوده، گرچه او در بین جناح‌های دیگر حزبش نیز جذبه دارد.

كروز از سوی مركز مطالعات سیاست تجاری مؤسسه كیتو از 'تجارت آزادی‌ها'و از سوی وال ستریت ژورنال به عنوان یكی از حامیان تجارت آزاد توصیف شده است. كروز می‌خواهد اندازه ٔدولت را به طور قابل توجهی كاهش دهد. كروزدرسال۲۰۱۳پیشنهادكرد سرویس درآمد داخلی (IRS) برچیده شده و یك مالیات ثابت پیشنهاد كرد كه در آن هر آمریكایی معمولی بتواند مالیاتش را روی یك كارت پستال پر كند. كروز شدیداً مخالف افزایش حداقل دستمزد است. كروز از زمان انتخاب شدن، مدت زیادی را به صحبت در خصوص آنچه سیاست‌های اقتصادی گمراهانه ٔدولت اوباما می‌نامد اختصاص داده است. در فوریه ۲۰۱۴، كروز با افزایش نامشروط حد بدهی ملی مخالفت كرد. او قول داده است پنج سازمان در حد كابینه ٔدیگر را نیز برچیند.

او پیشنهاد داده وزارتخانه‌های انرژی، آموزش، بازرگانی و مسكن و توسعهٔ شهری برچیده شوند. كروز با بیطرفی نت مخالف است زیرا معتقد است اقتصاد اینترنت در آمریكا تنها به این دلیل شكوفا شده كه عمدتاً از مقررات دولتی رها باقی‌مانده است. او معتقد است مقررات گذاری برای اینترنت نوآوری اینترنتی را كند كرده و منجر به ایجاد انحصارها خواهد شد.كروز حامی ۵۰۰٪ افزایش (از۶۵٬۰۰۰به۳۲۵٬۰۰۰ درسال) دركارگران خارجی ماهر وارد شونده به آمریكا با استفاده از ویزای اچ۱-بی است. او بیش از ۱ میلیون دلار كمك مالی انتخاباتی از ۲۰۱۱ تا كنون از شركت‌های نفت و گاز دریافت كرده است.

در سیاست خارجی، كروز خود را جایی بین انزواگرایی رند پالو مداخله گرایی فعال جان مك‌كین توصیف كرده است. كروز از مخالفین سرسخت برنامه جامع اقدام مشترك، توافقی بین‌المللی با ایران در خصوص هسته‌ای كه در نتیجه ٔمذاكرهٔ گروه ۵+۱ به دست آمده است و آن را «فاجعه بار» و «مخرب» خوانده است.او از جمله مخالفان نزدیكی آمریكا به كوبا است. در سال ۲۰۱۳، كروز در خصوص سیاست خارجی گفته آمریكا هیچ نصیبی از جنگیدن در جنگ داخلی سوریه نمی‌برد و این كه نیروهای آمریكا نباید به عنوان نیروی هوایی القاعده عمل كنند. در سال ۲۰۱۴، كروز با انتقاد از دولت اوباما گفته بود كه تیم سیاست خارجی رئیس جمهور تهدید داعش را كاملاً نادیده گرفت، در تلاش برای شورشیان سوری بود كه در كنار داعش می‌جنگیدند و داعش را «چهرهٔ شر» خواند. كروز با همسرش حین كار در كمپین ریاست جمهوری سال ۲۰۰۰ جرج دابلیو بوش آشنا شد. همسر او هم اكنون از مقام خود به عنوان رئیس بخش مدیریت سرمایه‌گذاری منطقهٔ جنوب غرب گلدمن ساكس مرخصی گرفته است. او پیشتر در كاخ سفید برای كاندولیزا رایس و در نیویورك به عنوان بانكدار سرمایه‌گذاری كار می‌كرده است.

** دونالد جان ترامپ
دونالد جان ترامپ Donald John Trump متولد ۱۴ ژوئن ۱۹۴۶، ابرتاجر، نویسنده، سرمایه‌گذار و مجری تلویزیون آمریكایی و از نامزدهای حزب جمهوریخواه برای ریاست جمهوری ایالات متحده آمریكادر انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریكااست. ترامپ رئیس هیئت مدیره و رئیس سازمان ترامپ و مؤسس تفریگاه‌های ترامپ است. عملكرد ترامپ، تلاش‌های او در زمینهٔ برندسازی و مسلك صریح‎اللهجه ٔاو به وی كمك كرده تبدیل به یك ابرستاره شود، جایگاهی كه با موفقیت ریلتی شوی كارآموز او در ان.بی.سی تقویت شده است. ترامپ از چهره‌های مهم صنعت املاك و مستغلات آمریكا و ستاره‌ای رسانه‌ای است.كمپین ترامپ مورد پوشش گسترده ٔرسانه‌ای قرارگرفته و اوسریعاً به پیشتاز رقابت‌ها تبدیل شده است. او در سال ۱۹۶۸ با مدرك كارشناسی در اقتصاد فارغ‌التحصیل شد. یكی از نخستین پروژه‌های ترامپ در تحصیلات دوره كارشناسی، احیای مجموعهٔ آپارتمانی مصادره شده ٔسوییفتن ویلج درسینسینتی، اوهایو، اهایو، بود كه پدرش در سال ۱۹۶۲ به قیمت ۵٫۷ میلیون دلار خریداری كرده بود. ترامپ پس از فراغت از تحصیل در دانشگاه ثروتی برابر ۲۰۰٬۰۰۰ دلار آمریكا (NaN) داشت. او حرفه ٔخود را در شركت املاك پدرش، الیزابت ترامپ و پسر كه بر مسكن اجاره ای طبقه ٔمتوسط در بخش‌های بروكلین، نیویورك، كویینز و استیتن آیلندنیویورك متمركز بود شروع كرد. فرد و دونالد ترامپ درگیر پروژه شدند و با یك سرمایه‌گذاری ۵۰۰ هزار دلاری، نرخ سكونت این مجتمع ۱۲۰۰ واحدی را از ۳۴٪به۱۰۰٪رساندند. ترامپ بر ۱۴۰۰۰آپارتمان شركت در بروكلین، كویینز و استتن آیلند نظارت می‌كرد. در سال ۱۹۷۲، سازمان ترامپ سوییفتن ویلج با به بهای ۶٫۷ میلیون دلار فروخت. در ۱۹۷۱، ترامپ به منهتن نقل مكان كرد و در آنجا در پروژه‌های ساختمانی بزرگتری درگیر شد و طراحی معمارانهٔجذاب را به منظوركسب تحسین عموم به كار برد. او با كمك تخفیف مالیاتی۴۰ ساله از دولت نیویورك، هتل ورشكستهٔ كومودور دركنارگرندسنترال را به گرندهایت تبدیل كرد و سازمان ترامپ را تأسیس كرد. ترامپ انبار راه آهن پن سنترال در خیابان سی ام را به عنوان جایی برای طرح مركز اجتماعات جیكاب جیویتس نیویورك تبلیغ كرد.

ترامپ تخمین زد شركتش می‌تواند این پروژه را در ازای ۱۱۰ میلیون دلاربسازد، ولی با این كه شهرداری مكان او را انتخاب كرد، پیشنهاد او را رد كرد و ترامپ در عوض بابت فروش ملك حق دلالی دریافت كرد. تعمیرات انجام شده بر ولمن رینك در پارك مركزی نیویورك، ساخته شده در ۱۹۵۵، در ۱۹۸۰ با چشم‌انداز برنامهٔساخت ۲۱⁄۲ ساله شروع شد، ولی تا ۱۹۸۶ تمام نشد. ترامپ مدیریت پروژه را بدون این كه شهر چیزی بخواهد بپردازد بر عهده گرفت و در آن را در عرض سه ماه در ازای ۱٫۹۵میلیون دلار كه ۷۵۰٬۰۰۰دلاركمتر از بودجه ٔابتدایی بود، به پایان رساند. دونالد ترامپ در ۲۰۰۱ برج ترامپ‌ورلد، یك برج مسكونی ۷۲ طبقه در مجاورت مقر سازمان ملل متحدرا به اتمام رساند.

او شروع به كار بر روی Trump Place, یك مجتمع چند ساختمانی در كنار رود هادسون كرد. ترامپ مالك فضای تجاری در هتل و برج بین‌المللی ترامپ، یك برچ ۴۴ طبقه با كاربرد چندگانه هتل و آپارتمان در میدان كلمبوس است. ترامپ مالك چندین میلیون فوت مربع از بهترین املاك منهتن است. برج ترامپ -یك آسمان خراش با كاربری مختلط ۵۸ طبقه در شماره ۷۲۵ خیابان پنجم منهتن در میدتاون منهتن، نیویورك- توسط ترامپ و شركت اطمینان زندگی منصفانه ساخته شد و توسط در اسكات معمار شركت سوئنكی هیدن كانل طراحی شد.امروزه ترامپ تنها مالك آن است.

نشریه فوربز در سال ۲۰۱۱، ارزش براندترامپ را ۲۰۰ میلیون دلار تخمین زد. ترامپ این ارزش گذاری را قبول ندارد و می‌گوید برند او در حدود ۳ میلیارد دلار ارزش دارد.

** برنارد ' برنی ' سندرز
برنارد «برنی» سندرز،Bernie Sanders زادهٔ۸سپتامبر۱۹۴۱سناتور ایالت ورمونت در سنای ایالات متحده آمریكااست كه برای نخستین‌بار در ۳ ژانویه ۲۰۰۷ به عضویت این مجلس درآمد. اوتا تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۱۹ در این مجلس خواهد بود. او از نامزدهای دمكرات انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریكااست. سندرز حرفهٔ سیاسی خود را در ۱۹۷۱ به عنوان عضوی از حزب اتحادیه آزادی كه منشأ آن جنبش ضد جنگ و حزب خلق بود شروع كرد. او در سال‌های ۱۹۷۲ و ۱۹۷۴ برای فرمانداری ورمانت و در ۱۹۷۲ و ۱۹۷۶ برای سناتوری ایالات متحده رقابت كرد.

در انتخابات ۱۹۷۴ سنا او پس از پاتریك لیهی دادستان كل ۳۳ سالهٔ شهرستان چیتندن و دیك ملری نمایندهٔ جمهوریخواه مجلس نمایندگان ازورمانتسوم شد. سندرز در سال۱۹۸۰ به شهرداری برلینگتون، ورمانت، پرجمعیت‌ترین شهر این ایالت، برگزیده شد.

سندرز در دوران شهرداری خود را سوسیالیست خواند و در مطبوعات نیز چنین توصیف می‌شد. در دور اول شهرداری او، هوادارانش ائتلاف ترقی خواه را شكل دادند كه بعداً حزب ترقی خواه ورمانت جایگزین آن شد.ترقی خواهان هرگز بیش از ۶ كرسی در شورای ۱۳ نفره شهر را در اختیار نداشتند، ولی آن قدر كرسی داشتند كه شورا را از شكستن وتوهای سندرز بازدارند.در دوران شهرداری سندرز، برلینگتون نخستین شهر كشور شد كه به تأمین بودجه صندوق مسكن در مالكیت جامعه پرداخت. سندرز در طی دههٔ۱۹۸۰از منتقدین سرسخت سیاست خارجی ایالات متحده آمریكادر آمریكای لاتین بود.

در سال ۱۹۸۵، تالار شهر برلینگتون میزبان سخنرانی نوآم چامسكی در خصوص سیاست خارجی بود. سندرز در سخنرانی خود در معرفی او، چامسكی را به عنوان «یك صدای صریح و مهم در برهوت حیات روشنفكری در آمریكاتحسین كرد و گفت او از خوشامدگویی به شخصی كه فكر می‌كنم همگی مان به او افتخار می‌كنیم خشنود است.

در ۱۹۹۰ او به نمایندگی حوزه انتخابیه كلی ورمونت در مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریكابرگزیده شد. واشینگتن پست پیروزی او را به عنوان نخستین راهیابی یك سوسیالیست به مجلس نمایندگان توصیف كرد. سندرز تا زمان انتخاب به سنا در سال ۲۰۰۷ در مجلس نمایندگان فعالیت كرد.

او نخستین سیاستمدار مستقلی بود كه پس از ۴۰ سال به نمایندگی مجلس آمریكا برگزیده می‌شد. وی به مدت ۱۶ سال در مجلس نمایندگان فعالیت كرد و جز در انتخابات سال ۱۹۹۴ موسوم به انقلاب جمهوریخواهانه كه با اختلاف ۳٫۳٪برنده شد، سایر انتخابات‌ها را با اختلاف بالا برنده شد .سندرز در سال‌های ۱۹۹۱ و ۲۰۰۲ علیه قطعنامه‌های صادر كننده ٔمجوزاستفاده از زور علیه عراق رای داد و با اشغال عراق در سال ۲۰۰۳مخالفت كرد.

او به اجازهٔ استفاده از نیروی نظامی علیه تروریست‌ها در سال ۲۰۰۱ اغلب از آن به عنوان توجیه قانونی اقدامات نظامی مجادله برانگیز از حملات ۱۱ سپتامبربه بعد یاد شده است رای موافق داد. سندرز به عنوان یك سیاستمدار مستقل، توافقی با رهبری دمكرات‌های سنا كرد كه طبق آن پذیرفت در همهٔ امور رویه‌ای به طور دمكرات رای بدهد. در عوض او ارشدیت خود را حفظ و كرسی‌های كمیته‌ها را كه در صورت دمكرات بودن به وی تعلق می‌گرفت دریافت كند.

سندرز معتقد است برای مهاجرین تازه باید مسیری به سوی تابعیت ایجاد شود و به طرح اصلاح جامع مهاجرتی در سال ۲۰۱۳ رای موافق داد و گفت برای من خیلی معنی نمی‌دهند هزاران كارگر [خارجی] را به این كشور بیاوریم تا با حداقل دستمزد كار كنند و با بچه‌های آمریكایی رقابت كنند. سندرز با برنامه‌های كارگر مهمان مخالف است در خصوص ویزاهای كارگران ماهر (ایچ-۱بی) نیز مردد است و گفته سال گذشته ۱۰كارفرمای با بیشترین كارگر میهمان ایچ-۱بی همه شركت‌های خارجی برون سپار بودند. این شركت‌ها مسئول انتقال شمار زیادی از كارهای فناوری اطلاعات آمریكا به هند و دیگر كشورها هستند. او در مصاحبه‌ای با وكس مخالفت خود را با سیاست مرزهای باز اعلام كرد و آن را طرحی دست راستی، كه منجر به از دست رفتن مفهوم دولت ملی می‌شود دانست.

در رابطه با سیاست خارجی ایالات متحده در قبال ایران، برنی سندرز تنها كاندیدای ریاست جمهوری است كه اعلام كرده پس از رئیس جمهور شدن، هر چه سریعتر روابط آمریكا با ایران را از سر خواهد گرفت. رقیب او هیلاری كلینتون، معتقد است این موضوع باید بصورت بطئی و گام به گام انجام شود، نه به سرعتی كه سندرز معتقد است.

** هیلاری كلینتون
هیلاری رادام كلینتون Hillary Rodham Clinton ، زاده ۲۶اكتبر۱۹۴۷در ایالت ایلینوی، سیاستمدار آمریكایی و سناتور سابق ایالات متحده از نیویورك از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۹ است. او همسر بیل كلینتون، چهل و دومین رئیس جمهور ایالات متحده آمریكاو بانوی اول ایالات متحده از سالهای ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۱ است. كلینتون در دولت باراك اوبامارئیس جمهور كنونی از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ به عنوان ۶۷ فهرست وزیران امور خارجه ایالات متحده آمریكاوزیر امور خارجه ایالات متحده آمریكا فعالیت كرد.

او از نامزدهای كسب كاندیداتوری حزب دمكرات برای ریاست جمهوری ایالات متحده آمریكا در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶است. كلینتون همچون بیشتر دموكرات‌های عالی رتبه خواهان اقدام حكومتی برای مقابله با تغییر اقلیمی است. او از سیاست سقف و تجارت (cap and trade) كه در چارچوب آن شركت‌ها می‌توانند با مبادلهٔ اعتبار كربن از انتشار گازهای گلخانه‌ای بكاهند، حمایت كرده است.

كلینتون از تصمیم اجرایی رئیس جمهور اوباما برای تغییر سیاست مهاجرتی حمایت كرده است. افراد نزدیك به او، سیاست اقتصادی او را بالا بردن حداقل دستمزد، بستن راه‌های گریز مالیات ابرشركت‌ها كاستن از مالیات طبقهٔمتوسط وسرمایه‌گذاری بر زیرساخت‌ها اعلام كرده‌اند. او از قانون ۲۰۱۰ داد- فرنك به منظور شدیدتر كردن مقررات مالی حمایت كرده ولی به دلیل پیوندهای گستردهٔ خانواده اش با بخش مالی از جمله ایراد سخنرانی در قبال دریافت پول در وال استریت در معرض انتقاد قرار گرفته است.

هیلاری رادام كه اهل منطقه كلان شهری شیكاگواست، در سال ۱۹۶۹ از كالج ولزلی كه در آنجا نخستین دانشجوی سخنران مراسم دانش‌آموختگی شد، فارغ‌التحصیل شد. او در سال ۱۹۷۳، جی.دی. خود را از مدرسه حقوق ییل دریافت كرد. پس از گذراندن مدت كوتاهی به عنوان مشاور حقوقی در كنگره ایالات متحده آمریكابه آركانزاس نقل مكان كرد، و در ۱۹۷۵ با بیل كلینتون ازدواج كرد.

او در ۱۹۷۷ مدافعین كودكان و خانواده‌های آركنسا را بنیان گذاشت، در ۱۹۷۸ نخستین رئیس زن ابرشركت خدمات قانونی شد و در ۱۹۷۹ نخستین شریك زن شركت حقوقی روزشد. او به عنوان بانوی اول آركنسا از ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۱ و از ۱۹۸۳ تا ۱۹۹۲، رهبری كارگروهی را بر عهده داشت كه سامانهٔ مدارس دولتی آركنسا را اصلاح كرد و در هیئت مدیره ابرشركت‌هایی چون وال‌مارت عضو بود. در پی حملات ۱۱ سپتامبر، او به جنگ افغانستان و قطعنامه عراق رای داد و از آن حمایت كرد، ولی متعاقباً با نحوهٔاجرای جنگ عراق از سوی دولت جرج بوش و نیز بیشتر سیاست‌های داخلی دولت بوش مخالفت كرد.

كلینتون در سال ۲۰۰۶ بار دیگر به سنا برگزیده شد. او در رقابت برای كسب نامزدی حزب دمكرات در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۰۸، از هر نامزد زن دیگری در طول تاریخ انتخابات مقدماتی و نماینده‌های گزیننده ٔبیشتری برنده شد ولی در نهایت نامزدی را به اوباما باخت. كلینتون به عنوان وزیر امور خارجه در دولت اوباما از ژانویه ۲۰۰۹ تا فوریه ۲۰۱۳، جلودار پاسخ آمریكا به بهار عربی و مدافع مداخله نظامی در لیبی بود. او مسئولیت كاستی‌های امنیتی مرتبط با حمله ۲۰۱۲ بنغازی، كه منجر به مرگ كاركنان كنسولگری آمریكا شد را پذیرفت، ولی از اقدامات شخصیش در آن خصوص دفاع كرد. كلینتون قدرت هوشمند با تركیب قدرت نظامی و دیپلماسی و توانایی‌های آمریكا در اقتصاد، فناوری و دیگر زمینه‌ها را به عنوان استراتژی اعمال رهبری و ارزشهای آمریكایی قلمداد می‌كرد. او از رسانه‌های اجتماعی برای مخابرهٔ پیام آمریكا به خارج استفاده كرد.

او در پیتركاین منصب در پایان دوره اول ریاست جمهوری اوباما پنجمین كتاب خود را نوشت و پیش از اعلان دومین رقابت خود برای كسب نامزدی حزب دمكرات در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶، در آوریل ۲۰۱۵، برای رخدادهای متعددی سخنرانی كرد.او از سوی مجلهٔ فوربس به عنوان پنجمین زن قدرتمند جهان در سال ۲۰۱۲ انتخاب شد.اوبعد از پایان تحصیلات در كالج ولزلیدر رشته علوم سیاسی درسال ۱۹۶۹ وارد مدرسه حقوق دانشگاه ییل شد و در این مكان برای نخستین بار با بیل كلینتون آشنا شد. او در سال ۱۹۷۳ دكترای حقوق را از همین دانشگاه دریافت كرد. بعد از مدتی در آركانزاس در كنار بیل كلینتون كه فعالیت زیادی را برای تبدیل شدن به یك سیاست‌مدار حرفه‌ای آغاز كرده بود مشغول شد . بیل كلینتون و هیلاری در سال ۱۹۷۵ با هم ازدواج كردند. هیلاری در سال ۱۹۷۶ عضو هیئت علمی دانشكده حقوق دانشگاه آركانسا و همچنین عضو مؤسسه حقوقی (Rose law) شد.

در سال ۱۹۷۴ در اوج رسوایی واترگیت، هیلاری به عنوان دستیار كمیتهٔ قضایی كاخ سفیدكه پیرامون ریچارد نیكسون تحقیق می‌كرد مشغول كار شد. در سال ۱۹۸۰ بیل و هیلاری صاحب دختری به نام چلسی شدند. در این موقع همسرش بیل كلینتون به عنوان دادستان كل و بعد از مدتی فرماندار آركانزاس انتخاب شد هیلاری به مدت ۱۲ سال بانوی اول آركانزاس بود. او همچنین هوادار سرسخت تأمین رفاه برای كودكان و آموزش و پرورش مناسب و استاندارد بود.

او در سال ۱۹۹۳ مسئول گروه ویژه با نام (Health Care Reform) كه وظیفه اصلاحاتی را در بخش سلامت جامعه را بر عهده داشت انتخاب شد. در پی حملات ۱۱ سپتامبر كلینتون خواستار دریافت بودجه برای بهسازی نیویورك سیتی و ارتقای امنیتی در ایالتش شد. تلاش او به همراه سناتور ارشدتر نیویورك چاك شومردر تأمین ۲۱ میلیارد دلار بودجه برای بازسازی جایگاه مركز تجارت جهانی كلیدی بود. كلینتون قویاً از مداخلهٔ نظامی آمریكا در افغانستان در سال۲۰۰۱ حمایت كرد و گفت این اقدام فرصتی برای مبارزه با تروریسم و در عین حال ارتقای زندگی زنان افغانی است كه در دولت طالبان در رنج هستند. كلینتون در اكتبر ۲۰۰۲ به قطعنامه جنگ عراق كه به رئیس جمهور جرج دبلیو بوش اجازهٔ استفاده از نیروی نظامی علیه عراق را می‌داد رأی موافق داد.

كلینتون در ۱۲ آوریل ۲۰۱۵، از طریق انتشار یك ویدئو كاندیداتوری خود در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ را اعلام كرد . كلینتون انتخابات مقدماتی آیووارا با اختلاف نزدیكی نسبت به برنی سندرز برنده شد. او در نیو همپشر، با بیش از ۲۰ درصد اختلاف رقابت را واگذار كرد. در سیاست خارجی كلینتون از راه حل دو دولت بین اسرائیل و فلسطینیان حمایت می‌كند. او خود را «حامی سرسخت و تزلزل ناپذیر امنیت و ایمنی اسرائیل» می‌خواند. او عدم حمایت از برخی شورشیان معتدل سوری را باعث بروز خلأ قدرت و ظهور داعش می‌داند.

براساس پیش بینی ها و محاسبات میدانی، در صورتی كه میزان رشد اقتصادی آمریكا تا نوامبر ۲۰۱۶ از ۳% به ۴% برسد امكان پیروزی دموكرات ها در انتخابات در چنین شرایطی می تواند امیدوار باشد .
 
کلمات کلیدی : دونالد ترامپ، تدکروز، جمهوری خواهان، روبیو، جب بوش، کارسون، انتخابات آمریکا
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.