بودجه 17 هزار و 900 میلیارد تومانی شهرداری تهران امروز در حالی به تصویب رسید که به گفته علیرضا دبیر، رئیس کمیسیون بودجه شورای شهر تهران، کاهش 500 میلیارد تومانی نسبت به سال قبل داشته است.
در ارتباط با بودجه قالیباف در جلسه قبلی توضیح داد که سهم مترو در جا به جایی حمل و نقل عمومی مسافر از ۵ درصد به ۱۳ درصد تا قبل از برنامه دوم و ۱۸ درصد تا سال سوم برنامه سوم ارتقاء یافته است، و یادآور شد: در حوزه اتوبوسرانی بیش از ۲۰۰ دستگاه اتوبوس دوکابین، ۲۵۰ دستگاه تک کابین به خطوط اضافه شده که در کل امروز حدود ۴۵۰ اتوبوس در حوزه اتوبوسرانی فعالیت می کنند.
قالیباف با بیان اینکه در کنار این موارد خط ۶ و ۷ مترو و همچنین خط مترو فرودگاه حضرت امام (ره) بیش از ۹۰ درصد پیشرفت داشته است، افزود: تلاش می کنیم که در سال جاری خط ۷ را به طول ۳۰ کیلومتر به بهره برداری برسانیم.
وی اضافه کرد: در خط ۶ مترو تهران که حدود ۳۲ کیلومتر طول دارد نیز هم اکنون حفاری ها و لاینینگ ها تمام شد و این خط هم در پنج ماه آینده وارد مدار و بهره برداری خواهد شد.
شهردار تهران با تاکید بر اینکه خط مترو فرودگاه امام به طول حدود ۳۵ کیلومتر بالغ بر ۸۵ درصد پیشرفت داشته است، گفت: تا دو ماه آینده نیز این خط به صورت کامل تکمیل و به بهره برداری می رسد.
قالیباف با بیان اینکه مترو تهران از مرز ۲۵۰ کیلومتر عبور خواهد کرد، تاکید کرد: این افتخار بزرگی برای مدیریت شهری است.
وی با بیان اینکه در سال ۹۶ سهم دولت در حوزه مترو ۱۲۸ میلیارد تومان خواهد بود، تصریح کرد: این رقم برابر با ساخت کمتر از ۵۰۰ متر مترو در شهر تهران است، در حالی که ما اکنون برای یک کیلومتر مترو ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه می کنیم، به همین دلیل به دولت گفته ایم که کار زیر ساختی، ریل و ساخت مترو را انجام می دهیم و شما تنها واگن را به خطوط مترو اضافه کنید.
شهردار تهران ادامه داد: دولت در خصوص این موضوع وعده داده که هزار واگن اضافه کند، به همین دلیل هم اکنون در حال طی کردن مراحل آن هستیم.
قالیباف به حوزه خدمات شهری شهرداری تهران و افزایش سرانه فضای سبز از 9.2 به 16.8 متر به ازای هر نفر اشاره کرد و گفت: در زمینه جنگل کاری اطراف تهران و کمربند سبز پایتخت نیز به دنبال افزایش کمربند سبز به میزان ۵۰ هزار هکتار هستیم.
وی اضافه کرد: این کمربند سبز از 18 هزار هکتار شروع شده و امروزه به حدود 38 هزار هکتار افزایش یافته است.
شهردار تهران با بیان اینکه در حوزه فضای سبز درون شهری از 4 هزار و 800 هکتار به 5 هزار و 600 هکتار رسیده ایم، تاکید کرد: فضای سبز معابر شهری به 8 هزار هکتار افزایش یافته است.
قالیباف به اقدامات انجام شده در حوزه پسماند اشاره کرد و گفت: تفکیک زباله در گذشته کمتر از 4 درصد بود که امروز این رقم به 19.5 درصد رسیده و تا سال 97 نیز این رقم به 25 درصد افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به آمار میادین میوه وتره بار افزود: میادین تره بار در تهران 75 میدان بوده که هم اکنون به 208 میدان افزایش پیدا کرده است.
شهردار تهران ادامه داد: درحوزه آتش نشانی از 75 ایستگاه آتش نشانی به 123 ایستگاه رسیده ایم، به گونه ای که این ایستگاه ها امروز تمامی نیازهای شهر را پوشش می دهد.
قالیباف با بیان اینکه در حوزه مدیریت بحران از 102 سوله در برنامه دوم شهرداری به 111 سوله رسیده ایم، گفت: سالن های سینما، تئاتر، احداث و تعمیرات مساجد، توسعه ورزشگاه ها و فضاهای ورزشی رشد داشته است.
وی یادآور شد: حدود 45 زمین ورزشی چمن در ابتدای برنامه شهرداری وجود داشته که امروز این رقم به بالغ بر 700 زمین افزایش یافته است.
شهردار تهران به حوزه آسیب های اجتماعی اشاره کرد و گفت: امروز شهرداری تهران 12 هزار و 500 نفر از افراد آسیب دیده شهر را مستقیما یا به صورت شبانه روزی در اختیار دارد و به آنها خدمت رسانی می کند.
قالیباف با بیان اینکه این افراد در طول روز در اختیار ما قرار دارند و شب ها به محل خوابگاه خودشان مراجعه می کنند، تصریح کرد: این رقم غیر از جایی است که شهرداری تهران به بقیه دستگاه ها مانند بهزیستی، سازمان های مردم نهاد و غیره کمک می کند.
وی با بیان اینکه در حوزه تحصیل کودکان کار در مدرسه صبح رویش فعالیت کرده ایم، تاکید کرد: این مدارس صبح رویش به 4 مجموعه رسیده و مجموعه پنجم صبح رویش در حال راه اندازی است.
شهردار تهران با تاکید بر اینکه در این زمینه 3 هزار کودک کار تحصیل می کنند و کتاب و هزینه و آموزش آنها بر عهده شهرداری است، یادآور شد: در زمینه بهبود افراد آسیب دیده 800 نفر را در مراکز ترک اعتیاد شهرداری تهران تحت پوشش قرار داده ایم.
قالیباف ادامه داد: این عدد غیر از آن بخشی است که به ازای هر معتاد کارتن خواب 400 هزار تومان به کمپ های بخش خصوصی کمک می کنیم تا زیر نظر بهزیستی مداوا شوند.
وی افزود: معتقدیم کمپ ها اشکالاتی دارند که وقتی افراد آن جا می روند، با مشکلاتی روبرو می شوند، به همین دلیل ما راهی پیدا کردیم که کمپ ها را الگو سازی کنیم تا در این زمینه حرکتی صورت گیرد.
شهردار تهران با بیان اینکه در سامان سراهای بانوان و آقایان درحوزه های بهداشت، درمان، نگهداری، لباس، غذا و غیره برای افراد آسیب دیده بودجه تأمین می شود، تاکید کرد: حدود 4 هزار نفر در شب های زمستان در مددسراهای شهرداری استقرار یافته و چند هزار نفر از افراد نیز در 19 مرکز پرتو شهرداری خدمات دریافت می کنند.
قالیباف به اقدامات در حوزه هوشمندسازی اشاره کرد و گفت: در حوزه هوشمند سازی هزار و 500 کیلومتر زیر ساخت های فیبر نوری را تامین کرده ایم و تعداد سامانه های شهرداری نیز به 127 سامانه افزایش داده ایم.
وی با بیان اینکه در حوزه بافت های فرسوده به رشد 35 درصدی رسیده ایم، تاکید کرد: در حالی که براساس آمار وزارت راه و شهرسازی نوسازی بافت فرسوده در کشور 8 درصد است، به همین دلیل با این رقم می توان گفت که تهران 4 برابر شهرهای کشور در بافت فرسوده، نوسازی داشته است.
شهردار تهران به رویکرد های بودجه سال که بر اساس اقتصاد مقاومتی و سیاست کلان در نظر گرفته شده است، اشاره کرد و گفت: در کنار راهبردهای شورای اسلامی شهر تهران، سیاست های اجرایی شهرداری تهران را مورد توجه قرار داده ایم.
قالیباف با بیان اینکه تلاش کردیم در این زمینه هماهنگی نزدیکی با کمیسیون های شورا خصوصا کمیسیون برنامه و بودجه داشته باشیم، افزود: با اینامر کارها هماهنگ تر پیش خواهد رفت.
وی با تاکید بر اینکه بودجه شهرداری تهران در سال ۹۶ انقباضی است، گفت: حقوق و مزایا، نگهداشت، دیون، توسعه حمل و نقل عمومی، پروژه های نیمه تمام از اولویت های شهرداری تهران در بودجه سال آینده است.
شهردار تهران با تاکید بر اینکه بودجه ریزی، مبتنی بر عملکرد است، یادآور شد: در این زمینه شهرداری استانداردسازی همه فعالیت ها را پیش برده تا در زمان لازم توضیحات کامل ارائه شود.
قالیباف افزود: فعالیت ها را ریز کرده و تمام آیتم ها و جزئیات آنها را نیز مشخص کرده ایم که بر این اساس بررسی عملکرد ریالی صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه امروز سامانه قیمت تمام شده در شهرداری برقرار شده که مشخص شود یک پروژه از جهت ریالی چه قیمت تمام شده ای داشته است، تاکید کرد: ضرورت وجود برش برنامه پنج ساله در ارائه لایحه بودجه سال آینده، حدود 100 هزار میلیارد تومان برای پنج سال بدون کمک دولت تصویب شد.
شهردار تهران با بیان اینکه بر این اساس باید در سال 96 طبق برنامه پنج ساله 22 هزار و 800 میلیارد تومان پیشنهاد بودجه می داشتیم؛ یادآور شد: افق برنامه را دنبال کردیم اما بر اساس شرایطی که در بودجه پیش آمده ما این سیاست را ادامه ندادیم و رویکرد انقباضی را در پیش گرفتیم.
قالیباف با بیان اینکه یکی از اقدامات خوب حوزه شفافیت مالی در شهرداری این است که بودجه های غیرنقدی در شهرداری در مدار مصوبه شورا قرار گرفته است؛ گفت: قبل از این تنها موضوعات نقد به شورا می آمد و تصویب می شد، اما امروزه بودجه غیرنقد نیز به شورا می آید که این موضوع همان شفافیت است.
وی با بیاناینکه بودجه پیوستی دارد که در آن املاک غیر نقد بودجه مشخص شده است، یادآور شد: اگر سوابق گذشته شهرداری را در سال های گذشته تا قبل از بودجه تعهدی نگاه کنید، تنها بودجه نقدی آمده است.
شهردار تهران با تاکید بر اینکه از سال 86 این فرایند اصلاح شده است، تصریح کرد: به خاطر شفافیت بودجه معتقدیم بودجه غیرنقد هم باید در مدار خزانه قرار گیرد.
قالیباف تصریح کرد: این از نقاط مثبت شهرداری تهران است، در این شرایط نباید بگوییم غیرنقدی ها را آورده اند که شفاف نشود، اتفاقا آورده ایم که شفاف شود.
بودجه پیشنهادی 619 میلیارد تومانی آتش نشانی در سال
96
رییس کمیسیون برنامه و بودجه گفت : از سال 91 بودجه سازمان آتش نشانی از یکصد و هشتاد و پنج میلیارد تومان به 535 میلیارد تومان در سال 95 افزایش یافته است.
همچنین علیرضا دبیر جلسه 322 شورا نیز به بیان جزئیات این بودجه در خصوص آتش نشانی پرداخت و گفت: ما در شورای اسلامی شهر تهران همواره به فکر حفظ حقوق آتش نشان بوده ایم همچنان که بودجه این سازمان از سال 91 با 185 میلیارد تومان در شورای سوم را به 535 میلیارد تومان در سال 95 در شورای چهارم افزایش دادیم .
وی اضافه کرد : این در حالی است که برای سال 96 نیز بودجه ی 619 میلیارد تومانی برای این سازمان پیش بینی کرده ایم.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورا افزود : بودجه سازمان آتش نشانی شامل سه بخش هزینه های جاری ، تجهیزات و 2 درصد از محل درآمد های پایدار است.
دبیر تصریح کرد: به موجب این امر در سال 1395 هزینه های جاری شامل حقوق و مزایا و هزینه های جاری سازمان بالغ بر 395 میلیارد تومان بوده که شورا برای این سازمان در نظر گرفته است . 20 میلیارد تومان نیز در جهت تامین خودروها و تجهیزات آتش نشانی (شامل جرثقیل فپمپ ، سیستم های دیجیتال ، مانیتورینگ و مواردی از این دست در نظر گرفته شده است .
وی ادامه داد : در حوزه احداث ایستگاه ها و زیر ساخت های جانبی آتش نشانی (120 ) ایستگاه از محل 2 درصد عوارض ایمنی ساختمان (درآمد های پایدار) نیز 120 میلیارد تومان برای سازمان آتش نشانی در نظر گرفته شده است که تا کنون 51 میلیارد تومان آن محقق شده است.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت : البته باید در نظر داشت : پیش بینی بودجه و تخصیص بودجه دو مقوله جدا از هم است ، آنچه وظیفه ما بوده پیش بینی و تصویب بودجه های پیشنهادی برای سازمان آتش نشانی در جهت ایجاد شرایط مناسب در راستای انجام وظایف این سازمان بوده و تخصیص بودجه نیز در حوزه اجرایی محقق می شود.
دبیر اظهار داشت: شورا ی اسلامی شهر تهران همواره مدافع حقوق آتش نشان بوده و در این راه از هیچ کوششی هم دریغ نخواهد کرد.
عدم پرداخت سهم 1400 میلیارد تومانی تهران از درآمدهای پایدار
اعضای شورای اسلامی شهر تهران سقف بودجه 96 شهرداری تهران را با رقمی معادل 17 هزارو نهصد میلیارد تومان به تصویب رساندند این در شرایطی است که بودجه پیشنهادی شهرداری 18 هزارو چهار صدو هشتاد و نه هزار تومان بود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در بررسی بخش درآمدها و منابع لایحه بودجه سال 96 شهرداری اظهار داشت: روز گذشته جلسه تلفیق بودجه با حضور اکثر اعضا برگزار شد و کمیسیون به این نتیجه رسید که بودجه سال آینده شهرداری تهران 17 هزار و 900 میلیارد تومان باشد که نسبت به بودجه 95، 20 میلیارد تومان افزایش یافته است.
دبیر در تشریح برخی ردیف های منابع درآمدی لایحه بودجه گفت: یکی از محلهای درآمدی شهرداری عوارض و مالیات بر ارزش افزوده است. توقع داشتیم به 1200 میلیارد تومان از محل ارزش افزوده عملیاتی شود ولی در 8 ماه فقط 2 هزار و 500 میلیارد تومان عملیاتی شده است.
دبیر افزود: دولت و مجلس سهم 1400 میلیارد تومانی شهر تهران را ندادند و پیشبینی ما این بود که اگر دولت و مجلس همکاری کنند بیش از 4 هزار میلیارد تومان درآمد داشته باشیم ولی چون همراهی نمیکنند، این بودجه عملیاتی نمیشود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران افزود: از محل درآمد عوارض ساختمانی در کمیسیون تلفیق 260 میلیارد تومان به صورت زیربنایی محقق شده است اما این بار دیوان عدالت اداری درآمد پایدار ما را از این محل برداشته است و 27 میلیارد از این محل از دست دادهایم.
وی افزود: یکی دیگر از ریدف های درآمدی بخش فروش طرح ترافیک است که با افزایش 10 تا 15 درصدی نرخ ترح ترافیک نیز 400 میلیارد تومان درآمد خواهیم داشت.
وی یادآور شد: در حوزه درآمدهای سوخت نیز متأسفانه دولت و مجلس این ردیف درآمدی را کم کردند و 250 میلیارد تومان در سال 95 از این محل درنظر گرفتهاند که در 8 ماه 140 میلیارد تومان آن محقق شده است و امسال در این حوزه برای سال آینده 150 میلیارد تومان بیشتر ندیدهایم.
دبیر در مورد ردیف وامهای دریافتی نیز گفت: پیشنهاد شهرداری برای سال 96، 1000 میلیارد تومان بود اما با بررسیهای انجام شده متوجه شدیم که شهرداری در سال 95 اقدامات خوبی انجام داده و بر همین اساس سقف وام را به 1200 میلیارد تومان افزایش دادیم.
وی همچنین در مورد ردیف وصول مطالبات از محل اسناد نکول شده گفت: تا تاریخ 2 بهمن 95، 38 هزار و 587 فقره چک برگشتی مردم در اختیار شهرداری و چکهایی که سررسید آنها سال 96 است، 7891 فقره است که چیزی حدود 1300 تا 1400 میلیارد تومان میشود که باید شهرداری برای وصول آنها اقداماتی انجام دهد که بر همین اساس در بودجه 96 وصول 900 میلیارد تومانی مطالبات در نظر گرفته شده است و باید بگویم که برای اولین بار در سال 95 همه اموال شهرداری لیست شده و لیست تمام اموال را دانه به دانه بررسی میکنیم تا روند فروش آنها مشخص شود.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه بودجه سال 96 به مانند 95 به دلیل رکودها انقباضی بسته شده است گفت: سهم نقد بودجه سال 96، 65.4 درصد است و سهم غیر نقد 34.6 درصد است.