توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 484755
قدرتمند‌ترين مرد فرانسه با انبوهي از انتظارات
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۱۲
حالا امانوئل ماكرون را مي‌توان قدرتمند‌ترين فرد فرانسه براي پنج سال آينده دانست.

با شمارش بيش از 94درصد آراي مرحله دوم انتخابات پارلماني فرانسه مشخص شده است كه ائتلاف امانوئل ماكرون توانسته 350 كرسي از مجموع 577 كرسي را كسب كند. آمار نشان مي‌دهد كه ائتلاف منصوب به رييس‌جمهور توانسته مجموع 1/49 درصد كل آراي دور دوم انتخابات پارلماني را به دست آورد كه معادل 7/60درصد از كرسي‌هاي مجلس ملي فرانسه به شمار مي‌آيد.

به گزارش اعتماد، اما اين انتخابات براي حزب سوسياليست فرانسه بسيار كابوس‌وار بود جايي كه تنها توانستند حدود شش درصد آرا را به دست آورند و 29 كرسي را كسب كردند و در مجموع احزاب چپ نيز 44 كرسي به دست آوردند. اين در حالي است كه سوسياليست‌ها كه حزب فرانسوا اولاند رييس‌جمهوري سابق به شمار مي‌آيد در انتخابات سال 2012 و پس از روي كار آمدن وي توانسته بود 280 كرسي را به خود اختصاص دهد و اكنون بيش از 250كرسي خود را نيز از دست داده است و اين نتيجه را مي‌توان بزرگ‌ترين شكست تاريخ حزب حاكم در انتخابات پارلماني دانست.

از طرفي ديگر حزب جبهه ملي در سال 2012 كه در دور اول رقابت‌ها بسيار نا اميد‌كننده عمل كرده بود، اما پنج سال بعد با پيشرفت قابل توجهي همراه شد و در دور اول رقابت‌ها 14 درصد آرا را به خود اختصاص داد. آنگونه كه حزب جبهه ملي اعلام كرده توانسته هشت كرسي را در پارلمان كسب كند كه اين بزرگ‌ترين پيروزي اين حزب در انتخابات محسوب مي‌شود.

از طرفي اتفاق مهم در اين انتخابات ميزان مشاركت مردم است. طبق آماري كه وزارت كشور فرانسه اعلام كرده ميزان مشاركت در انتخابات پارلماني اين كشور را 42درصد اعلام كرد كه آن را مي‌توان يكي از پايين‌ترين ركوردهاي مشاركت در فرانسه دانست. بسياري معتقدند اين عدم مشاركت به دليل كمپين‌هاي طولاني انتخاباتي در فرانسه بوده كه طي هفت ماه گذشته در اين كشور جريان داشته است. برخي ديگر نيز معتقدند كه اين موضوع به دليل خستگي مردم از سياست است و تمايل چنداني براي حضور در انتخابات پارلماني نشان ندادند.

هر دو استدلال را مي‌توان به نوعي درست دانست. انتخابات پارلماني فرانسه تنها حدود يك ماه پس از انتخابات رياست‌جمهوري برگزار شد. مردم فرانسه از سال 2016 درگير انتخابات رياست‌جمهوري در فرانسه هستند و پس از ماراتوني نفسگير در فاصله كمتر از يك ماه در دو دور انتخابات پارلماني حاضر شدند. همچنين مردم فرانسه به نوعي از سياست در اين كشور خسته شده‌اند و به اين فكر مي‌كنند با انتخابات چه چيزي در اين كشور تغيير مي‌كند. تنها اميد به تغيير اين رويكرد در حال حاضر امانوئل ماكرون است كه مي‌تواند جاني دوباره را به دموكراسي فرانسه بدهد.

آمارها از حوزه‌هاي سراسر كشور نشان مي‌دهد كه ائتلاف به رهبري امانوئل ماكرون در اكثر سرزمين‌هاي اصلي توانسته پيروز شود. با اين وجود برخي از پيش‌بيني‌ها در دور اول انتخابات مبني بر اين بود كه حزب متبوع امانوئل ماكرون شانس اين را دارد كه در 451 كرسي پيروز رقابت‌ها شود. برخي نيز پيش‌بيني مي‌كردند كه ائتلاف رييس‌جمهور در بيش از 400 كرسي پيروز مطلق انتخابات شود اما از آنجايي كه در روزهاي منتهي به انتخابات وحشت اينكه ماكرون به سمت قبضه قدرت در فرانسه پيش برود بخشي از نظرها را به اين سمت سوق داد كه در آراي خود تغيير دهند، از همين رو به نظر مي‌رسد آراي ائتلاف ماكرون اندكي ريزش پيدا كرد و كرسي‌هايي كمتر از انتظار را به خود اختصاص داد.

اما نكته جالب توجه در اين انتخابات نوسانات راي مردم نسبت به سال 2012 است. حزب ماكرون در سال 2016 تاسيس شد و هيچ كس اين تصور را نمي‌كرد كه يك حزب اينچنيني بتواند چنين پيروزي حيرت‌آوري را در طول يك سال كسب كند و به بالاترين آرزويي كه شايد يك حزب سال‌ها و حتي دهه‌ها به دنبال آن مي‌گردد دست يابد. او در كمتر از يك سال اكنون هم پارلمان را در اختيار دارد و هم اليزه؛ از طرفي نتايجي كه حزب سوسياليست و گروه‌هاي چپ به دست آوردند نشان داد كه فرانسوا اولاند را مي‌توان منفور‌ترين رييس‌جمهور فرانسه دانست و شرايط را درك كرد كه از گردونه انتخابات رياست‌جمهوري خود را خارج كرد. شايد سوسياليست‌هاي فرانسه در تاريخ خود هيچگاه تا اين حد منفوريت را تجربه نكرده‌اند و اين موضوع براي آينده سياسي حزب سوسياليست بسيار نگران‌كننده است، چرا كه اين حزب سنتي فرانسه شايد به راحتي نتواند خود را بازسازي كند و اعتماد مردم را نسبت به خود از بين برده است.

بسياري از نامزدهاي سوسياليست‌ها در برابر ائتلاف ماكرون نابود شدند و عملا هيچ جايگاه جدي پيدا نكردند. حتي جبهه ملي مارين لوپن در مجموع عملكرد بهتري از سوسياليست‌ها داشت. آنها توانستند براي نخستين بار در تاريخ حزب خود در 20 حوزه در دوره اول رقابت كنند و تنها سد جدي پيش روي خود را ائتلاف ماكرون دانست. در اين بين احزاب راست محافظه‌كار فرانسه نيز وضعيت بهتري ندارند اما آنها به نوعي در پارلمان با كسب 137 كرسي خود را تنها در سياست فرانسه حفظ كردند تا مجدد خود را بازسازي كنند.

حالا ماكرون قدرتمند‌ترين مرد فرانسه با انبوهي از انتظارات است كه از سوي راي‌دهندگان براي او ايجاد شده است. او آخرين شانس و اميد مردم فرانسه براي بهبود وضعيت خود هستند كه اگر اين اميد نااميد شود مردم اين كشور مشخص نيست به چه سمتي و چه گروه و با چه تفكري آينده اين كشور را دنبال مي‌كنند.
 
کلمات کلیدی : ماکرون، فرانسه، اولاند
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.